FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Moj prvi Prajd – Split 2012.

objavljeno:

9. 06. 2012.
Moj prvi Prajd – Split 2012.

autor:Pride je stigao u grad Split, a sa Prideom sam stigla i ja.

Čim sam ujutro otvorila oči, znala sam da je danas poseban dan. Dan kada ću konačno biti dijelom dugogodišnje borbe za bolju vidljivost i jednakost gejeva, lezbijki, bipsića, trans osoba, queer osoba diljem svijeta. Mnogi su me pitali zašto sam baš htjela da mi Split bude prvi. Postoji mnogo razloga zašto. Split i ja imamo poseban odnos već dugi niz godina, to je grad u kojemu sam prošla mnoge svoje uspone i padove, a htjela sam samo jednom pobijediti sve čega sam se u Splitu bojala.

FOTO: Moj prvi prajd SplitPride2012LIVE_043.JPG

Čega točno? Vrlo je lako odrediti – kao osoba iz Zagreba, često sam se susretala s tim poznatim splitskim mentalitetom koji mi, iskreno ću priznati, nikada nije pretjerano odgovarao. No, danas sam bila ponosna na Splićane i bila sam izuzetno ponosna na svoje splitske prijatelje koji su odlučili izaći na ulice i reći – nismo svi protiv Pridea u Splitu.

Bilo me je strah, ali taj strah je nestao čim sam ugledala mnoga poznata lica na Đardinu. Sjajno je bilo što smo se od jutra šalili na račun svojih strahova te smo uspjeli kanalizirati tu nekakvu euforičnu energiju u nešto produktivno i ponosno prokoračati preko Marmontove pa sve do Rive. Ljudi su nas pozdravljali, nitko nije bacao kamenje. I hvala im na tome.

O emocijama još uvijek ne mogu pričati. Prošlo mi ih je mnogo kroz tijelo danas. Vjerojatno će mi tek sutra biti jasno što se danas točno dogodilo.

Moj prvi prajd prošao je dobro. A drugi? Drugi će proći još bolje.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Dominik Colins
Qoohanje za romantike