FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

U Rijeci marš podrške Split Prideu!

objavljeno:

4. 06. 2012.
U Rijeci marš podrške Split Prideu!

autor:U subotu, 9.6. u 12 sati na Trgu Grivica u Rijeci, održat će se marš podrške Split Prideu, kako bi Rijeka pokazala da vjeruje u ljepotu različitosti!

Po riječima organizatora, Riječani i Riječanke temeljnim vrijednostima smatraju uvažavanje i poštivanje ljudskih prava te je ovaj događaj izraz svjetonazora suprotstavljen onom dijelu splitskog koji najavljuje prosvjede protiv Pridea.

Organizatori žele da ovaj put “tiha većina” i na ovaj način pokaže podršku te maršom kroz Rijeku se ukaže na razumijevanje i podržavanje poruke Split Pridea koja nadilazi samu borbu jedne manjine jer je riječ je o uvažavanju svih ljudskih prava.

Pozivali su sve ljude da uz balone, gitare, zviždaljke, pokažu da Rijeka koja slovi za grad tolerancije stvarno cijeni i poštuje različitost.

“Ovime pokazujemo jednu važnu poantu koju nitko do sada nije isticao dovoljno: gay pride nije prosvjed za prava jedne potlačene manjine, to je prosvjed čitavog jednog svjetonazora protiv drugog, neovisno o seksualnoj orijentaciji, vjerskoj pripadnosti ili nečemu trećem. Pokažimo našoj zemlji kakva treba biti – tolerantna i pametna, sposobna prihvatiti, uvažiti i podržati prava svih Ljudi koji u njoj žive”, istaknuto je na Facebook eventu na ovom linku (KlikKlik).

Stoga, svi kojima je Split možda predaleko, uputite se prema Rijeci i pokažite kako je dosta šutnje.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike