FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Zagreb Pride reagirao na saborskog homofoba, Josipović potvrdio životna partnerstva!

objavljeno:

31. 05. 2012.
Zagreb Pride reagirao na saborskog homofoba, Josipović potvrdio životna partnerstva!

autor:Zagreb Pride reagirao je javnim priopćenjem na današnju eskalaciju homofobije u Saboru koja se nastavila i na one, kako kažu, splitskih “intelektualaca” i bubamara, te gradonačelnika Željka Keruma proglasivši: “Naša će ljubav pobijediti vašu mržnju!”

Potpisani kao „lezbače i pederi (biseksualne i transrodne osobe) Zagreb Pridea“, svoju reakciju temelje na „skandaloznom, homofobnom i seksističkom“ ispadu saborskog zastupnika Zorana Vinkovića, koji je u raspravi o Izvješću Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova svojim izjavama prekršio zakon o suzbijanju diskriminacije, za kojeg je sam 2008. godine digao ruku u Saboru: „Naime, ustavno pravo na javno okupljanje neotuđivo je ljudsko pravo koje nikakvi lokalni šerifi i inicijative “intelektualaca” ne mogu uskratiti:
Mi koji/e koračamo u Povorci ponosa sada kažemo – dosta! Dosta vulgarnim uvredama poput onih koje gledamo na televiziji, čitamo u novinama i slušamo na radiju. Naša vizija je prihvaćanje, naša želja je jednakopravnost, naša potreba je solidarnost.“

Zagreb Pride pozvao na sudjelovanje u objema povorkama ponosa

Najavljujući nezaustavljive promijene ne samo u zagrebu i Splitu, nego i u čitavoj Hrvatskoj, koju ne može  zaustaviti „nikakva religijska, stranačka ili takozvana obiteljska tradicija“, pozivaju građane na sudjelovanje u povorkama ponosa: „Zato dragi pederi i drage lezbače, biseksualne i transrodne osobe, strejt prijatelji i prijateljice, Splićani/ke i Zagrepčani/ke: izađimo 9. i 16. lipnja na ulice Splita i Zagreba, zauzmimo Rivu i Trg bana Jelačića i pošaljimo seksizam i homofobiju u povijest – za bolju budućnost Hrvatske!

Josipović najavio zakon o partnerstvu

Predsjednik Ivo Josipović danas je objavio najavljenu video poruku ususret Split Prideu, u kojoj se također osvrnuo na temu povorke, te potvrdio predstojeći zakon o životnim partnerstvima: „Očekujem da će pitanje registriranog partnerstva, kakvo već postoji u brojnim zemljama, uskoro biti regulirano i hrvatskim zakonima. Siguran sam da većina građana i građanki Hrvatske razumije kako borba za poboljšanje položaja istospolnih obitelji ni na koji način ne ugrožava položaj heteroseksualnih parova i njihov obiteljski život.“ – rekao je između ostaloga predsjednik.

Pogledajte video poruku Predsjednika Republike Hrvatske:


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike