- Queer.hr - http://queer.hr -

Rasprava LGBT prava = ljudska prava

Posted By Dina J. On May 28, 2012 @ 4:19 pm In Domaća,Flash,Politika | No Comments

Klub Alpbach Hrvatska u četvrtak 31. svibnja u 19 sati u prostorijama udruge Kreator u Varšavskoj 5a organizira raspravu na temu “LGBT PRAVA = LJUDSKA PRAVA”.

Ovo je peta po redu rasprava  iz novopokrenutog ciklusa Small Talks koji ima za cilj na drugačiji, opušten način demistificirati teme koje su trenutno aktualne i tiču se sviju nas. Ovog puta će naše gošće kritički analizirati stanje prava LGBT osoba u Hrvatskoj, njihovo kršenje, zakonske okvire i borbu za jednakost i ravnopravnost.

Sugovornice su Suzana Kunac, feministička aktivistkinja, nezavisna konzultantica i vanjska suradnica Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Natalija Labavić, odvjetnica i pravna asistentica u timu obrane pred Međunarodnim kaznenim sudom za područje bivše Jugoslavije u Den Haagu i pravna zastupnica Udruženja Zagreb Pride koja je ujedno i koautorica “Priručnika za suzbijanje diskriminacije i zločina iz mržnje protiv LGBT osoba za odvjetnike, državna odvjetništva i pravobraniteljstva” te “Priručnika za policijske službenike za suzbijanje nasilja protiv LGBT osoba”.

Ulaz na ovu raspravu je besplatan i otvoren za sve.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/21414/rasprava-lgbt-prava-ljudska-prava/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.