FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Rasprava LGBT prava = ljudska prava

objavljeno:

28. 05. 2012.
Rasprava LGBT prava = ljudska prava

autor:Klub Alpbach Hrvatska u četvrtak 31. svibnja u 19 sati u prostorijama udruge Kreator u Varšavskoj 5a organizira raspravu na temu “LGBT PRAVA = LJUDSKA PRAVA”.

Ovo je peta po redu rasprava  iz novopokrenutog ciklusa Small Talks koji ima za cilj na drugačiji, opušten način demistificirati teme koje su trenutno aktualne i tiču se sviju nas. Ovog puta će naše gošće kritički analizirati stanje prava LGBT osoba u Hrvatskoj, njihovo kršenje, zakonske okvire i borbu za jednakost i ravnopravnost.

Sugovornice su Suzana Kunac, feministička aktivistkinja, nezavisna konzultantica i vanjska suradnica Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Natalija Labavić, odvjetnica i pravna asistentica u timu obrane pred Međunarodnim kaznenim sudom za područje bivše Jugoslavije u Den Haagu i pravna zastupnica Udruženja Zagreb Pride koja je ujedno i koautorica “Priručnika za suzbijanje diskriminacije i zločina iz mržnje protiv LGBT osoba za odvjetnike, državna odvjetništva i pravobraniteljstva” te “Priručnika za policijske službenike za suzbijanje nasilja protiv LGBT osoba”.

Ulaz na ovu raspravu je besplatan i otvoren za sve.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike