FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Pomoćnik glavnog tajnika UN-a u Kući ljudskih prava

objavljeno:

28. 05. 2012.
Pomoćnik glavnog tajnika UN-a u Kući ljudskih prava

autor:Pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović održao je u Kući ljudskih prava predavanje na kojem je upozorio kako je svijest o postojanju ljudskih prava počela rasti.

“Sjedište visokog povjerenika za ljudska prava UN-a je u Ženevi i neki bi voljeli da ljudska prava ostanu zatočena u luksuznom ženevskom dvorcu, a moja je uloga prebaciti ljudska prava u sjedište UN-a u New Yorku”, istaknuo je Šimonović koji je počeo raditi u UN-u u srpnju 2010. godine nakon što je odstupio s mjesta ministra pravosuđa Republike Hrvatske.

Očekivano, Šimonović se osvrnuo na događaje u Siriji, Afganistanu te je napomenuo kako se u Afganistanu mijenjaju ideologije, ali akteri su uglavnom isti. U jednoj rečenici se pomoćnik glavnog tajnika osvrnuo i na LGBT pitanja te je napomenuo kako je UN po prvi put izdao rezoluciju Vijeća za ljudska prava u kojemu se zabranjuje diskriminacija i nasilje nad “seksualno drugačijima”.

Upozorio je i kako samo trećina država članica redovno podnose izvješća UN-u o stanju ljudskih prava u državama te kada bi sve to činile, sustav kao takav bi krahirao. Istaknuo je i zanimljivu činjenicu kako su upravo države glavni kršitelji ljudskih prava.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike