FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

State Department pohvalio zagrebačku Povorku ponosa

objavljeno:

25. 05. 2012.
State Department pohvalio zagrebačku Povorku ponosa

autor:Američki State Department objavio je u petak redovito godišnje izvješće o stanju ljudskih prava u svijetu, a u dijelu izvješća o Hrvatskoj kao glavni problemi se izdvajaju društvena diskriminacija i u nekim slučajevima nasilje protiv etničkih manjina, posebice Srba i Roma, porast nesnošljivosti i nasilja prema LGBT osobama, te korupcija u državnim strukturama.

State Department se kao i Amnesty International osvrnuo i na prvi pokušaj održavanja Povorke ponosa u Splitu u lipnju prošle godine u kojoj su aktivisti za LGBT prava organizirali povorku kojom su pozivali na jednaka prava istospolnih parova i okončanje širokorasprostranjene diskriminacije LGBT zajednice u Hrvatskoj. U izvješću se podsjeća da je povorka nasilno prekinuta, da je više sudionika i sudionica ozlijeđeno.

No istaknuto je da je tjedan dana nakon nasilnih događaja u Splitu održana Povorka ponosa u Zagrebu, koja je protekla uspješno i bez većih incidenata, a mediji su izvijestili da je to bila najposjećenija i najzaštićenija Povorka ponosa od kada se održava u Hrvatskoj, izvještava Hina.

Uz LGBT prava, izvještaj je spomenuo i veliki broj neriješenih sudskih procesa, kao i slučajeve ograničavanja prava na okupljanje, ograničavanje prava na štrajk i kolektivnog pregovaranja, zlostavljanja djece i dječjeg rada.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike