FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Građanska inicijativa protiv Split Pridea

objavljeno:

24. 05. 2012.
Građanska inicijativa protiv Split Pridea

autor:Građanska inicijativa grada Splita poslala je pismo upućeno gradonačelniku Splita Željku Kerumu, županu Anti Sanaderu i načelniku PU splitsko-dalmatinske Ivici Tolušiću koje poziva da uskrate odobrenje za Split Pride najavljen za 9. lipnja.

Također, zahtijevaju da se o održavanju Pridea izjasne građani na referendumu, a na danas održanoj konferenciji za novinare napomenuli su kako su uputili pismo i predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću i pripremili kaznene prijave koje će podnijeti Državnom odvjetništvu protiv onih koji se usude izdati dozvole za održavanje Split Pridea i to zbog ugrožavanja prava većine. Najavili su i kako će organizirati skup protivnika Pridea, izvještava Večernji list.

Jedan od pripadnika Građanske inicijative, povjesničar Stjepan Lozo izjavio je: “Antonija Bilić neizravna je žrtva prošlogodišnjeg gay pridea u Splitu jer su tisuće policajaca osiguravale gay paradu umjesto da su tražili nju”, i to iz razloga jer se splitska policija četiri dana bavila splitskim Prideom umjesto da sve svoje snage ulože u njezino traženje.

U homofobnom tonu, nastavio je i Quido Piassevoli: “Ovdje se ne radi o borbi za prava homoseksualaca. Ovdje se radi o borbi protiv prirode. Homoseksualni brakovi nisu ljudska prava nego destrukcija društva.”

Lozo je istaknuo i da je za osiguravanje prošlogodišnjeg splitskog Pridea utrošeno 1,8 milijuna što je neprihvatljivo u doba sloma gospodarstva i sve većeg siromaštva.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike