FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

‘Diva’ na drugom Noir Festivalu

objavljeno:

23. 05. 2012.
‘Diva’ na drugom Noir Festivalu

Drugo izdanje Noir Festivala održat će se od 23. do 26. svibnja a sve posjetitelje i zaljubljenike u noir umjetnost očekuje bogati program instalacija, filmskih premijera, predstava, performansa, koncerata i okruglih stolova. Noir se ove godine odvija u Muzeju arhitekture, Kinu Tuškanac, Kinu pod zvijezdama Dubravkin put, Galeriji Velvet i Dežemanovoj ulici a kao posebno queer sadržaj organizatori su nam istaknuli predstavu ‘Diva’ Edvina Liverića.

Projekt DIVA zamišljen je kao multimedijalni lecture performance koji istražuje i razrađuje, u sociološkom i kulturološkom smislu, pojam diva. Radi se o svojevrsnoj demistifikaciji toga pojma. Inspiriran je zanimljivom studijom Richarda Dyera Heavenly Bodies u kojoj on obrađuje pojam zvijezde od početaka filmske industrije do danas, pri čemu propituje odnos privatnog/javnog, individue/društva, iskrenog/izmišljenog, tjelesnog/mentalnog. Zanima ga kako se postaje zvijezdom te što nju u percepciji publike čini slavnom i nedodirljivom, kakva je mašinerija (press, moda, marketing) koja ju stvara i koja je prava pozadina (istina) te industrije? Predstava – predavanje zamišljena je kroz prezentaciju stvarnih podataka iz života diva koje su obilježile “zlatno doba” Hollywooda, kao što su; Mae West, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Joan Crawford, Marylin Monroe, Ava Gardner, Bette Davis, Anna Magnani, Sophia Loren… u izvedbi Edvina Liverića.

‘Diva’ je na rasporedu u četvrtak, 25. lipnja, u sklopu avantgardne noći noir teatra u Kinu Tuškanac s početkom u 20h. Čitav program potražite na službenim stranicama festivala.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike