FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Predsjednik Laburista osudio homofobiju!

objavljeno:

23. 05. 2012.
Predsjednik Laburista osudio homofobiju!

autor:Predsjednik stranke Hrvatski Laburisti Dragutin Lesar, oštro je osudio homofobiju te je tako iskazao namjeru kako će Laburisti i dalje njegovati obećanja koja su dali LGBT populaciji.

“Kao predsjednik stranke ne pratim Facebook profile naših članova, pa tako i profil od navedenog člana Ivana Mraza, koji je napisao homofobnu rečenicu na svom profilu. Informaciju o tome sam saznao tek jučer kasno navečer i zatražio izvješće o tome”, istaknuo je Lesar te je demantirao navode kako je gospodin Zlatko Tušak izjavio da se radi “o privatnoj stvari gospodina Mraza” nego je novinaru Večernjeg lista izjavio “kako to sigurno nije stav stranke obzirom da stranka Hrvatskih laburista osuđuje svaku diskriminaciju po bilo kojoj osnovi, pa tako i po spolnoj, a ukoliko je g.Mraz stvarno dao homofobnu izjavu onda se radi o njegovom privatnom stavu koji ne odražava stav Hrvatskih laburista”.

Nadalje, na naš upit o povredi Etičkog kodeksa stranke, točnije članka 5. stavka 1. c. koji glasi: “Tešku povredu Etičkog kodeksa predstavlja postupak člana Stranke suprotan Statutu, drugim aktima Stranke i načelima zacrtanim u Osnivačkoj deklaraciji i Statutu stranke i zakonima Republike Hrvatske a posebice: Vrijeđanje drugih članova ili građana na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj ili nekoj drugoj osnovi koja podrazumijeva diskriminaciju i/ili omalovažavanje neke skupine građana”, gospodin Lesar je napomenuo: “Poštovanje ili sankcioniranje povrede Etičkog kodeksa nije u nadležnosti predsjednika Stranke, nego Suda časti. S time je trebao biti ili morao biti upoznat i bivši član naše stranke koji vas je o svemu i obavijestio, a istovremeno nije obavijestio mene kao predsjednika Stranke niti podnio prijavu Sudu časti. Ali sam siguran da će odgovarajuća stranačka tijela koja su za to ovlaštena, za početak Izvršni odbor ogranka Bjelovar, koji je sazvao izvanrednu sjednicu u četvrtak, donijeti odgovarajuće mjere u skladu sa stranačkim Etičkim kodeksom i prijaviti g.Mraza Sudu časti. Sud časti je taj koji će ocijeniti da li je gospodin Ivan Mraz prekršio pravila ponašanja  i sukladno tome donijeti odgovarajuće mjere.”

Lesar napominje da kao predsjednik stranke Hrvatskih laburista osuđuje svaku diskriminaciju po bilo kojoj osnovi i napomenuo je da vjeruje da će Sud časti sukladno svojim ovlastima postupiti po stranačkom Etičkom kodeksu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike