FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Lezbe i ispijanje kave

objavljeno:

23. 05. 2012.
Lezbe i ispijanje kave

autor:Hipster Dyke

Lezbe i ispijanje kave

Iako posljednjih par dana vremenska prognoza nikako ne liči na kasno proljeće koje prelazi u ljeto, već  više na ugodnu jesen, ugostitelji su zauzeli pola grada sa terasama koje jednostavno mame da se na njima sjedi i uživa u kofeinskom napitku kojega konzumiraju mnogi. Pa tako i lezbe. Ispijanje kave čin je u kojemu uživa prilično veliki postotak ljudi, a uz kavu uredno dolazi i razgovor „ugodni“. Lezbe, kakve god da jesu, također imaju naviku ispijanja kavice i razgovora. No, nemojte misliti kako lezbe olako shvaćaju te divne momente druženja sa svojim prijateljicama lezbijkama – kava je dušu dala za pretresanje mnogih tema koje jesu i nisu prihvatljive okolnim nedužnim gostima koji nakon vrlo kratkog vremena doznaju i najinitimnije detalje od veselog lezbijskog društva.

A koje teme lezbijke pretresaju? Postoji čitav spektar konstantnih tema koje se mogu pokrenuti na kavi. Prva tema su definitivno žene. Bivše, sadašnje, buduće, potencijalne, nedostupne, dostupne, pametne, glupe – žene u svim oblicima i ne-oblicima. Prosječan gost-slušatelj tako može čuti kako je XX zaista ljubav njezinog života, ali jedna druga XX joj se ipak malo više sviđa jer sad nije vrijeme za ovu prvu XX, a možda joj se malo sviđa i najbolja prijateljica od ove druge XX jer je tako nekako puna razumijevanja i posebna, a i možda su se malo poseksale u WC-u dok su slučajno naletile jedna na drugu prije par dana. Mislite da je ovo sad samo nabacani niz? Nije. Osobno sam prisustvovala razgovoru o ženama koji je imao takav tijek i završio je na kraju na posve nekoj lijevoj osobi na sveopće oduševljenje ostatka lezbijskog stola jer dakako, osoba koja je dijelila te informacije uz kavu je već dugi niz godina bila u sretnoj lezbijskoj vezi. Santa Barbara je nula prema razvoju razgovora o ženama na nedužnoj nedjeljnoj kavi u nekom od kafića u centru, ali i šire.

Često se skrene i u sfere seksa. Dobro, o seksu pričaju svi, ali ne baš tako prokleto glasno kako to čine lezbe. Da, glasni uzvici o svršavanju, glasanju za vrijeme seksa, pozama, neobičnom svršavanju, nezgodama za vrijeme seksa potresaju obitelji s malom djecom i kolicima koje su odlučile u idiličnoj šetnji  provesti ugodno poslijepodne. Dok ne nalete na hordu nadahnutih lezbi koje žustro izmijenjuju mnoge informacije i savjete o pronalasku G točke, Ž točke, i svih mogućih i nemogućih točaka. Ako se priča o glasanju za vrijeme seksa, nerijetko se glasanje, dakako, mora podijeliti sa svim prisutnim ljudima. A uvijek postoji jedna racionalna lezbijka koja sjedi u svojem kutu i crveni se od neugode. Dakako, lezbijske kave često pređu i u pivo te se oduže do dugo dugo u noć, a često su baš lezbijske kave početak jednog novog i lijepog iskustva poput stopiranja do Rijeke da bi našle ljubav svog života ili grozničave vožnje do Splita kako bi u četiri oka riješile situaciju sa svojom dragom. Da, i to je istinita priča.

Kave su odlično mjesto za dogovaranje izlazaka i pretresanja tko se sve to razbio kao životinja vikend ili večer prije. Lezbijke naročito uživaju u veličanju svojih alkoholnih i inih kapaciteta: „Ma nismo puno pili, mislim, onako, možda jesmo jer smo se zbilja razbile u jednom trenutku od 7 pivi po glavi, pa smo se odlučile malo srediti s par rakija i na kraju smo zvali Ratka da riješimo neke stvari i evo, sad sam budna već treći dan i nije mi bed jer onako, baš je bio dobar izlazak. Danas (ime nekog kluba) ha?“ Dakako uvijek postoji na lezbijskoj kavi o izlascima i ona osoba koja jeste pretjerala i zbilja se ne sjeća događaja od večeri ili vikenda prije. Takva osoba nalazi se na skliskom terenu jer u nadi da će složiti priču otkud joj masnica veličine Azije na nozi, na kraju biva uvjerena kako su party napali zmajevi i kako ih je dotična otjerala dizanjem majice pred najezdom fantastičnih bića. To je dakako čista laž jer se osoba vjerojatno napila do te mjere da se skinula i napravila krajnju budalu od sebe – lezbijke na kavi će zasigurno htjeti olakšati alkoholnoj žrtvi ili ju dotući do te mjere da neće znati istinu o suboti sve dok se ne pojave slike na Facebooku (“XX tagged photos of you” je najgora posljedica vikenda).

Dakako, na kavama se dogovaraju i tulumi epskih razmjera koji se rijetko kad uspiju ostvariti jer se krene sa zaista sjajnom idejom koja se pretvori u vatromet zahtjeva i na kraju sve padne u vodu. Kao i uvijek. Samo dogovaranje tuluma rezultira naručivanjem pive jer ipak, već je skoro 18 sati, treba krenuti na vrijeme, a i počelo se pričati o potrebnom alkoholu za tulum (samo 15 gajbi pive i par stotina litara vina – pih!).

Ujedno, kavica je odlična za trač partiju o prevrtanjima na sceni, naročito za dijeljenje informacija tko se spetljao s kim, tko je u drami, tko će biti u drami, tko je nesretan itd. Rijetko kad lezbe pričaju o paru koji je sretan – zašto i bi, sretni parovi su obično oni dosadni parovi o kojima se samo može reći: „Baš bi bilo šteta da prekinu“ i onda se nadati drami. Obično se svi tračevi na sceni rode uz šalicu omiljenog nam kofeinskog napitka, kao da kava izvlači najkvalitetnije tračerstvo iz svake prosječne lezbe. A tek komentiranje žena dok se sjedi na terasi nekog ugodnog kafića? Lezbe to rade na poseban način – ipak jesu žene i poštuju žene, ali imaju u sebi trunčicu šovinizma tako da se nerijetko može čuti komentar o nekoj prolaznici koju „bi rado mrkn’la, ali što je to obukla pobogu!“.

Popodnevna kava na osunčanoj terasi je dakako i super prilika da se lezbijski kućni ljubimac izvede u šetnju. To je tek tema koja možda zaslužuje puno veći prostor od samo jednog paragrafa, ali eto, moram to napomenuti kao jednu od dragih tema lezbijki na kavi. Psi, mačke, tvorovi, hrčci koji počine samoubojstvo, problem prijevoza psa na more – to su sve materijali za razgovor jednog lezbijskog društva.

Lezbijke na kavi navodno mogu biti podjednako neugodne kao i na pivi. A pod neugodno mislim da ljudi smatraju opuštenost jer, tko je vidio biti opušten na suncu dok ispijamo različite tople i hladne napitke na špici uz sve te ljude? Ništa se ne brinite lezbe moje, samo nastavimo biti “neugodne” i “svoje”. Barem nemamo maske u tim trenucima.

 


2 komentara »

 • Monika Lukić kaze:

  Kakva je to kolumna? Krcata je stereotipima protiv kojih se navodno borimo? U ime kojih lezbijki se piše ovo? Zar zbilja nema zanimljivijih tema?

  • Nina kaze:

   koju „bi rado mrkn’la, ali što je to obukla pobogu!“ hahahaha! sjajno :D

  Komentirajte!

  Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

  CAPTCHA Image
  Refresh Image
  *

  Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike