- Queer.hr - http://queer.hr -

LeZbor otvorio dvije izložbe; večeras promocija albuma u Tvornici!

Posted By Marino Čajdo On May 21, 2012 @ 10:00 am In Glazba,Izdvojeno,Kultura | No Comments

FOTO: LeZborova ljubav prema riziku [1]

LeZbor, koji već godinama obilježava IDAHO, i ove je odlučio učiniti isto – pridruživši se izložbi ‘Ljubav prema riziku’ u zagrebačkom MSU koju čine provokativna i subverzivna djela a čija su okosnica rizik kao oblik umjetnosti ali i življenja. Riječ je o umjetnicima koji pomiču granice suvremenog umjetničkog izričaja uz rizik, pa je bilo očekivano u takvom aranžmanu i susresti LeZbor.

Kako su nam izjavile članice u intervjuu prošlog tjedna [2] (KLIK! [2]), obilježavaju IDAHO od 2007. kada su nastupile u Čakovcu, a posebno im je zanimljivo događanje bilo na balkonu Centra za ženske studije 2010. Na otvorenju izložbe članice su priznale kako im je najgore iskustvo s homofobijom bio prošlogodišnji Split Pride, no kao kolektiv ih je učinio jačim i potaknuo da budu još glasnije i vidljivije.

Događaj je u MSU bio i interaktivan, pristigli slušatelji mogli su razgovarati s LeZborom, podijeliti razmišljanja i upite i – zapjevati s njima!

FOTO: Hrvatske budnice Helene Janečić [3]

Dan kasnije u HDLU otvorena je izložba Helene Janečić istoimenog naziva kao i novi album LeZbora, ‘Hrvatske budnice’, a čijih su slika protagoniste upravo članice zbora. Na koji način položaj žene u hrvatskom društvu ili borbu s homofobijom vidi Janečić možete pogledati sve do sutra, 22. svibnja.

Aktivnosti LeZbora kulminirati će večeras u Tvornici kada će i formalno pravim koncertom biti održana promocija novog albuma zbora; a večer će uveličati zbor Čipkice, bend U pol’ 9 kod Sabe [4] te DJ kolektiv K.I.L. Digital.

Foto: Darko Vaupotić/Queer.hr


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/21038/lezbor-otvorio-izlozbe-veceras-promocija-albuma-u-tvornici/

URLs in this post:

[1] FOTO: LeZborova ljubav prema riziku: http://queer.hr/galerije/lezbor-obiljezava-idaho-u-msu/

[2] u intervjuu prošlog tjedna: http://queer.hr/20740/idaho-hrvatska-svecano-aktivisticki-eventi/

[3] FOTO: Hrvatske budnice Helene Janečić: http://queer.hr/galerije/otvorenje-izlozbe-hrvatske-budnice/

[4] U pol’ 9 kod Sabe: http://queer.hr/20780/u-pol-9-kod-sabe-jurisaju-na-domace-top-ljestvice/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.