FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Premijerno prikazivanje filma “Bože čuvaj Le Zbor” na HRT-u!

objavljeno:

16. 05. 2012.
Premijerno prikazivanje filma “Bože čuvaj Le Zbor” na HRT-u!

autor:Na prvom programu HRT-a 17. svibnja 2012. godine u 00:30 sati i nacionalna televizija će premijernim televizijskim prikazivanjem dokumentarnog filma “Bože čuvaj Le Zbor” obilježiti ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv homofobije (IDAHO).

“Bože čuvaj Le Zbor” kratki je dokumentarni film o glazbi, hrabrosti, ljubavi, ponosu i predrasudama, a sve to na samo dva sata od Zagreba.

Autorice Dalija Pintarić i Lora Šuljić pratile su Le Zbor na prvom sudjelovanju jednog LGBT zbora iz ovog dijela Europe na Festivalu lezbijskih i gej zborova Various Voices u Londonu. U filmu se može vidjeti da li je uistinu sve bolje na zapadu, te je li i iz londonske perspektive Hrvatska “Tako lijepa, a tako blizu”.

Premijera filma održana je 15. svibnja 2009. u Zagrebu u Net klubu Mama povodom obilježavanja Međunarodnog Dana borbe protiv homofobije, a otada je prikazan dvadesetak puta na festivalma diljem regije: DORF – festivalu dokumentarnog rock filma, Liburnia filmskom festivalu, ljubljanskom lezbijskom i gej filmskom festivalu, novosadskom festivalu EXIT i beogradskom Mixeru.

Le Zbor tako ostaje jedna od najaktivnijih i najistaknutijih LGBT inicijativa s najbogatijim programom napravljenim za Međunarodni dan borbe protiv homofobije te su i povodom izlaska prvog albuma ‘Hrvatske budnice organizirale nekoliko događanja. U četvrtak 17. 5. u 17 sati akcijom i interakcijom  u prostoru MSU-a u sklopu izložbe “Ljubav prema riziku” te već spomenutim premijernim televizijskim prikazivanjem dokumentarnog filma “Bože čuvaj Le Zbor” na prvom programu HRT-a u 00:30, otvorenje izložbe ”Hrvatske budnice”  18. 5. u 20 sati u galeriji Prsten HDLU-a umjetnice Helene Janečić čiji radovi krase knjižicu albuma i samu koncertnu promociju prvog albuma Le Zbora “Hrvatske budnice” u Malom pogonu Tvornice kulture 21.5. uz Čipkice, U pol’ 9 kod Sabe i DJ timom K.I.L.DiGITAL s početkom u 21 sat.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike