Pusić bi davala prava ali kaže da ne može još

vesnapusic

Vesna Pusić danas je objašnjavala zašto se neće pristupiti mijenjanju Obiteljskog zakona prilikom reguliranja civilnih partnerstava koje je najavio premijer (KliK!-na-članak). Prvo je međutim istakla podržavateljski stav svoje stranke i povijest takvog stava. Te zatim kako treba ići prema izjednačavanju u pravima. Ali zatim, odmah, kako izjednačavanja neće biti, jer društvo „nije zrelo“ i jer se „stavovi razilaze“.

Tako se može zaključiti da prema potpredsjednici HNS-a i ministrici vanjskih i europskih poslova Vesni Pusić treba sačekati da se svi slože oko toga da LGBT osobe trebaju imati sva prava koja im pripadaju. Što će koincidirati s trenutkom sazrijevanja ljudske civilizacije. U mom planeru postoji termin za taj termin. Zove se Sveto Nigdarjevo.

Pusić je tako rekla “To nije dio Obiteljskog zakona jer morate provoditi ono za što možete uspostaviti u jednom trenutku konsenzus, a to znači da postoje još uvijek različiti stavovi vezani na posvajanje djece”, kao i: “Ali to je jedna tema koja zahtijeva određenu opću zrelost društva i ovo o čemu govorim je prvi korak”.

Leave a Reply