FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Gej zrakoplovom na EuroGames u Budimpeštu!

objavljeno:

10. 05. 2012.
Gej zrakoplovom na EuroGames u Budimpeštu!

Fresh Air, prvi svjetski gej avioprijevoznik prve će rute odletjeti premijerno uoči i za vrijeme ovogodišnjih EuroGamesa u Budimpešti, koje traju od 27. lipnja do 1. srpnja. Međutim, njegov će teret biti podjednako gej i strejt sportašice i sportaši iz 32 zemlje svijeta koje stižu u ovu europsku metropolu ekskluzivno na natjecanje.

Inicijativa je nastala kako bi se ponudila alternativa kako homofobnim avio-prijevoznicima o čijim slučajevima izbacivanja iz aviona gejeva i lezbijki sve učestalije čitamo, ali i onim prijevoznicima koji ne nude nikakve dodatne i zabavne sadržaje za vrijeme leta. Podupirući sve raznolike interese i seksualne orijentacije, usluge Fresh Aira obogatit će ružičastom atmosferom u kabinama svoje zrakoplove.

Naravno, kada je u pitanju pokretanje avio-linije nije presudio samo aktivistički aspekt. Vlasnici kompanije itekako su svjesni kako EuroGames godišnje privuku preko deset tisuća posjetitelja gdje god da se održavale. Prema navodima, Fresh Air će uspostaviti privremeni ured u svim zemljama odakle dolaze sudionici na natjecanje. Za sada je tako potvrđeno partnerstvo s linijom Lufthansom preko kojeg funkcionira rezervacija avio-karata za nekoliko europskih zemalja.

Moto prvog platformski LGBTIQ-friendly avioprijevoznika povezan je inače i s duhom Olimpijskih igara, koje se ove godine održavaju u Londonu od 27. srpnja do 12. kolovoza: „We all play the same, no matter which team we belong to“.
Više o Fresh Airu možete provjeriti na njihovim službenim web-stranicama (klik) i u zabavnom promo videu. Iako smo uvjereni da će se domaći sudionici EuroGamesa prije odlučiti za neku jeftiniju varijantu puta do Budimpešte poput izuzetno jeftinog vlaka.

Budimpešta je inače prvi grad u zemljama centralne Europe koji je dobio mogućnost organizacije EuroGamesa, a njegovi posjetitelji znaju kako se radi o prekrasnom gradu koji njeguje tradiciju dobrog clubbinga, ali i drugih lokaliteta interesantnim LGBTIQ zajednici poput sauna i kupelji, unatoč također strogom tradicionalnom mindsetu. Budimpešta uistinu po svojoj ponudi živi gej-friendliness koje se možete prisjetiti u našem Weekend Getaway seriji tekstova.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike