FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Ranko Ostojić dolazi na Split Pride

objavljeno:

9. 05. 2012.
Ranko Ostojić dolazi na Split Pride

Iako je glasnogovornica Vlade Ivana Grljak odgovorila kako je još prerano govoriti o tome tko će 9. lipnja sudjelovati na Split Prideu, već da se radi o individualnoj odluci svakog ministra, za sada se sa sigurnošću zna će u Povorku ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić te ministar policije Ranko Ostojić koji je to potvrdio za Novi List.

Prisustvo ministra policije trebalo bi biti jamac da će ove godine policija uspjeti zaštiti pravo na javno okupljanje LGBT osoba i da neće biti kamenovanja povorke.

Neće reagirati na izjave klera

U udrugama Kontra, Iskorak i Domine odlučili su kako na izrečeno na proslavi Svetog Dujma neće reagirati, također donosi Novi list. Kako im je izjavila Mirjana Kučar iz udruge Domine, bitno je da pripreme teku kako je planirano, a organizatori će se oglasiti pred samu povorku.

Podsjetimo, kako su prenijeli mediji, don Ante Mateljan, profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta, našao je u blagdanu Svetog Dujma povoda da se obračuna s Prideom. Mateljan je poručio kako se radi o antiprocesiji koja je vrijeđanje kršćanskih vrednota, te tome dodao kako vjernik ne mora podnositi takvo izrugivanje.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike