FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Crkva kaže: “Gej povorke su izrugivanje vjernicima”

objavljeno:

8. 05. 2012.
Crkva kaže: “Gej povorke su izrugivanje vjernicima”

autor:Jučer se, 07.  svibnja 2012. godine, u gradu Splitu proslavio dan sv. Dujma inače zaštitnika grada. Povodom proslave održano je misno slavlje, a splitski kler nije propustio još jednu priliku kako bi se dotaknuli skorašnjeg Pridea najavljenog u Splitu za 09. lipnja 2012. godine.

Tako je mons. Egidije Živković, biskup Željeznog u Austriji izjavio: “Žele izbaciti Boga iz ljudskog društva kako bi ljudski Bogovi mogli kontrolirati početak i kraj života, kako bi ono što je neprirodno postalo prirodno, a zlo dobro. Takva je situacija u zapadnoj civilizaciji, očita je u zemlji poput Austrije, u kojoj se kršćani moraju zauzimati da kršćanske vrijednosti budu temelj života”, prenosi Index.hr.

Ni don Ante Mateljan nije poštedio LGBT populaciju te je tako Pride nazvao antiprocesijom i vrijeđanjem kršćanskih vrijednosti: “Niti jedan vjernik ne mora podnositi takvo izrugivanje”, istaknuo je don Mateljan.

Ovakvim stavom, splitski kler dao je svoj doprinos u izgradnji tenzija ususret skorašnjem Prideu koji je, podsjetimo, prošle godine prošao u znaku letećih oleandara te podivljale rulje koja se obrušila na šačicu osoba koje su samo htjele istaknuti kako je potrebno poštovati raznolikost diljem Hrvatske, a ne samo u Zagrebu.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike