FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Cenzurirana prva gej uloga Ashtona Kutchera

objavljeno:

4. 05. 2012.
Cenzurirana prva gej uloga Ashtona Kutchera

Performativni gej dizajner u potrazi za romantikom, pun upečatljivih i seksualnih doskočica, najnovija je uloga popularnog Ashtona Kutchera. No, ne radi se o igranom filmu u kojem bi Ashton pokazao kakve zavidne sposobnosti u portretiranju Liberacea već seriji reklama za brend čipsa Popchips koji parodira dejting siteove. Naravno, uloga nije prošla bez podizanja prašine.

Glumac se naime nalazi u seriji videa za imaginarni sitea ‘World Wide Lovers’, poprilično nalik mlađem Karlu Lagerfeldu, u ulozi Darla – nosi bijelu periku, ruž a od glave do pete odjeven u pripijeno bijelo-crno odijelo. Govori lažnim francuskim naglaskom, a naglašava svoju ljubav prema velikim objektima i … posredno facialu.

Međutim, nešto je manje kontroverzi izazvao ovaj lik koliko onaj Raja, u kojem s tamnom šminkom i teškim naglaskom, prema mnogima, potiče stereotipe spram Indijaca.

Nedugo potom na webu brenda našla se i službena isprika osnivača i izvršnog direktora Deitha Bellinga u kojem se, između ostalog, navodi kako je PR tim radio kako bi se stvorile slagane parodije s nekoliko različitih likova koje osim smijeha nisu trebale izazvati druge, negativne, osjećaje ili uvrede; za što preuzimaju punu odgovornost.

Zanimljivo je, međutim, kako ovakvi i slični promotivni uradci isključivo na osnovu svog neukusa postanu „homofobni“ i „diskriminatorni“. Oba su primjera, naime, polu-uspješni pokušaji prodaje proizvoda duhovitošću, koliko uspješan je upitno. No zasigurno da je i ovaj put veću promociju uzrokovala prašina oko iskorištavanja jednog stereotipa nego što je kvaliteta video-uratka.

Procijenite sami:

http://youtu.be/SjLbkEq7Xto


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike