FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Djevojka mi je vukodlak!

objavljeno:

25. 04. 2012.
Djevojka mi je vukodlak!

autor:



Zamislite da otkrijete da vam je djevojka vukodlak – i bi li se trebalo reći vukodlačica? Ukoliko si tako nešto teško možete zamisliti, ipak bi vam mogao biti interesantan novi lezbijski film o mlađahnom zaljubljenom lezbijskom paru u kojemu jedna od njih krije činjenicu da je uz to što je lezbijka, također i biće koje za punog mjeseca zavija, a postaje i zubatija no inače.

Ovaj tjedan film „Jack i Diane“ doživjeti će svoju premijeru na Tribeca festivalu, a prije nekoliko dana je izletio i prvi teaser – o vukodlacima ni spomena, ali zato vjerno dočarana atmosfera zaljubljenih tinejdžerki koje se dogovaraju za spoj, začinjena s jednako simpatično smotano izvedenim cmokom. U filmu glume Juno Temple (St. Trinian’s School for Girls i Dirty Girl) i Riley Keough (The Runaways, a inače je riječ o kćeri Lise Marie Presley).

Temple je tu Diane, a Presleyeva potomčica dražesni tomboy likantrop – Indiewire je ovu nadolazeću zasigurno uspješnicu barem po kaučevima lezbijskih domova diljem svijeta opisuje kao „film koji uzima tinejdžersku lezbijsku ljubavnu priču i izvitoperuje formulu time da je jedna od njih u stvari vukodlak“.

Uz navedene, u filmu se pojavljuje i Jena Malone (Saved, Sucker Punch) a također svoje ukazanje upriličuje i sama pop diva Kylie Minogue, utjelovljujući arhetip tetovirane lezbijke.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti




Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop




Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike