FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Svečano otvoreno deseto izdanje QueerZagreb festivala: FOTO + VIDEO

objavljeno:

24. 04. 2012.
Svečano otvoreno deseto izdanje QueerZagreb festivala: FOTO + VIDEO

10. QueerZagreb Festival

Svečano otvoreno deseto izdanje QueerZagreb festivala: FOTO + VIDEO

QueerZagreb festival još je jednom pokazao kako se radi o jednom od omiljenih događanja zagrebačkih ljubitelja izvedbene umjetnosti, filma ali i clubbinga.

POGLEDAJTE GALERIJU S OTVORENJA FESTIVALA

Svečanom hrvatskom premijerom filma ‘Elles’ sinoć je u 19h u suradnji s magazinom Elle tako otvoren filmski segment Queer Zagreb festivala. Na projekciji i domjenku nakon okupilo se više stotina zainteresiranih posjetitelja, kako redovitih gostiju i suradnika festivala, tako i novih koji su zasigurno poželjeli osjetiti atmosferu Queer festivala kojem je ovo posljednje izdanje.

Druženje se potom, u nešto drugačijem ambijentu ali ništa manje ležerno, nastavilo u Zagrebačkom plesnom centru izvedbom prvih umjetnica s afričkog kontinenta u deset godina Queera: Nelisiwe Xaba i Kettly Noël donijele su publici plesnu varijantu međuljudskih, posebno ženskih odnosa, iz kulturološki drugačije perspektive nego što je to šik europskog Pariza.

HOTPOT C-LUBBING: ZBELETRON

Divljim partijanjem otvoren je i Q-lubbing week, tjedan queer partijanja, uz dobro poznati ZbeLeTron kolektiv koji je ovaj put ‘otišao Queer’ i to na relativno novoj LGBTIQ clubbing lokaciji, Hotpotu u Petrinjskoj 31, koji će ostati mjesto post-izvedbenih festivalskih druženja čitav tjedan – osim subote za kada se sprema veliki Pussyfaggot party.

Večeras će u Hotpotu nastupiti Holcombe Waller, indie senzacija poznata po svom milozvučnom glasu, uz najavu svog koncerta sutra u Tvornici i lounge DJ set, kao prikladan za malo čilanja nakon napornog otvorenja.

Naravno, na otvorenju je bila i naša video-sekcija, čiji videoreport možete pogledati niže:

Vidimo se večeras uz filmove ‘Opsesivna lezbijka s drugog planeta traži istu’, ‘Sram’ te izvedbe ‘Ples Piéze’ (ZPC 19:30h) i ‘Event 2.7 prema protokolu Slina’ (MSU 21h). I Holcombea u Hotpotu!

Foto: Darko Vaupotić & Zvonimir Ferina / Queer.hr

Video: Videosekcija KSET / Queer.hr


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike