FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Zabranjeni gejevi i boyati u školama

objavljeno:

20. 04. 2012.
Zabranjeni gejevi i boyati u školama

autor:Saudijska Arabija ne prestaje iznenađivati sa svojom borbom koju vodi protiv gejeva i boyata (arapska verzija tomboya – Klik-za-više). Posljednja odluka koju je donesena je ta da je gejevima i boyatima zabranjen ulaz u državne škole i sveučilišta, a navodno su do te odluke došli kako bi se na taj način obračunali s web stranicama koje promiču LGBT prava.

Ured za promicanje vrline i prevenciju poroka, inače jedan od više zastrašujućih vladinih ureda koji provode zakone, zadužen je da zakon koji zabranjuje gejevima i boyatima ulaz u obrazovne institucije provede u djelo. Shaq, arapske novine izvijestile su: “Uputa je izdana u svim javnim školama i na sveučilištima, a trebala bi zabraniti ulazak gejeva i boyata i svi su pozvani da intenziviraju svoje napore u borbi protiv ovog fenomena, kojeg su promicale neke web stranice.” Otkud je naredba došla, nije još uvijek otkriveno, no iz neprovjerenih izvora novinari Shaqa doznali su kako je zakon došao s više političke instance kako bi se stalo na kraj “neprihvatljivom” ponašanju na javnim mjestima, a naročito u školama i na sveučilištima.

U izvještaju je napomenuto kako gej i boyat učenici i studenti će imati pravo nastaviti studij jedino ako dokažu kako su se “ispravili” i ujedno “prilagodili” svoje “neprihvatljivo” ponašanje. Većina djece radnika iz drugih zemalja pohađaju međunarodne tj. privatne škole te na njih ovaj zakon neće utjecati. Saudijska Arabija prilično strogo poštuje šerijatske zakone koji su nemilosrdni prema osobama koje imaju sklonosti prema istom spolu te se tako istospolni odnosi kažnjavaju smrtnom kaznom u najgorem slučaju, a u najboljem zatvorom, mučenjem pa čak i bičevanjem.

U 2010. godini Saudijska vlada zabranila je zapošljavanje LGBT radnika iz stranih zemalja i to tako da su poslali dopis agencijama za zapošljavanje u zemljama iz kojih inače dolaze radnici poput Filipina i Indije te su u tom dopisu upozorili poslodavce da budi osjetno stroži na razgovorima s budućim zaposlenicima te da automatski isključe osobe za koje procijene da pripadaju “trećem” spolu. Nedugo nakon toga, 36-godišnjeg Britanca Stephena Comiskeya vjerska policija, koja je zadužena za provedbu šerijatskog zakona, je prvo pretukla pa onda uhitila nakon što su otkrili kako je on – gej. On je samo jedna od mnogih žrtava strogog šerijatskog zakona o kojima se ne zna mnogo u ovoj strogoj zemlji.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike