Dokumentarac s aromaterapeutskim djelovanjem

Četvrtak, 12.travnja, s početkom u 19.00 sati posljednja je prilika da u sklopu programa Vox Feminae i Dokukino ponosno predstavljaju pogledate dokumentarac ‘Get Real! Wise Women Speak’ Joni Steele Kimberlin.

Nakon projekcije će Slobodanka Poštić, baš kao i akterice u filmu, predstaviti svoj aktivni životni stil, od kojeg ne odustaje i u zrelim godinama. Slobodanka Poštić je složena mješavina mnogih sastojaka koji se uzajamno neprekidno mućkaju u promjenjivim omjerima i odnosima, upravo kao i parfemi po kojima je poznata. Uz sastojke majka, partnerica i prijateljica, tu su i: ex-profesorica i prevoditeljica, ljudskopravašica, aromaterapeutkinja, kreatorica prirodnih parfema, voditeljica radionica o njihovoj izradi, autorica aromaterapijskih knjiga te organizatorica web stranice aromaterapija.info. Stoga će gledanje filma ‘Get Real! Wise Women Speak’ samo u četvrtak imati i aromaterapeutski učinak jer će biti obavijeno posebnom mješavinom prirodnih mirisa koje je Slobodanka smućkala samo za ovu prigodu.

Film ‘Get Real! Wise Women Speak’ neutralizira fascinaciju ženskom mladošću koristeći iskustva glumice Jane Fonda, pjevačice Della Reese, budističke svećenice Tenzin Palmo, nobelovke Betty Wiliams i drugih žena. Umjesto da se s čežnjom prisjećaju svoje mladosti i jedrih tijela, u filmu tvrde kako nikad nisu znale više o sebi, te da nakon mladosti koju su proživjele punim intenzitetom, sada jednako uživaju u zreloj dobi.

Program se nastavlja u svibnju i lipnju!

Nakon travanjskog programa koji je bio posvećen ženskoj mudrosti i zrelosti Vox Feminae i Dokukino predstavljaju četvrtkom 3. i 10. svibnja film ! Women Art Revolution, Lynn Hershman-Leeson. Ovaj dokumentarac detaljno prikazuje razvoj ženske umjetnosti 70-ih godina, uključujući prve feminističke umjetničke edukacijske programe, političke organizacije i programe, te alternativne umjetničke prostore iz kojih su izniknuli novi načini razmišljanja o složenosti rodnih, rasnih, klasnih i seksualnih pitanja. 7. i 14. lipnja biti će prikazan ‘Identites’ Vittoria Colonna Di Stigliano.

Posted on April 11, 2012

Leave a comment

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet
Buffer

Switch to our desktop site