FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Riječ božja/gej pornić

objavljeno:

5. 04. 2012.
Riječ božja/gej pornić

autor:Neugodno iznenađenje dočekalo je grupu od 26 roditelja i jednog osmogodišnjeg djeteta prije nekoliko dana u iznimno katoličkoj Irskoj. Naime, vesela grupa uputila se u ured njihovog svećenika kako bi svi zajedno pogledali edukativnu Powerpoint prezentaciju o jednom od sedam sakramenata, točnije o sakramentu Prve pričesti. Ta prezentacija trebala je roditelje educirati kako pripremiti svoju djecu za sakrament kojega su djeca iz župe trebala primiti ovih dana.

Svećenik Martin McVeigh iz Pomeroya u Sjevernoj Irskoj (na slici), inače omiljen među članovima župe, ubacio je USB stick u svoj kompjuter u jednoj opuštenoj i katoličkoj atmosferi koja je vrlo ubrzo bila narušena zahvaljujući uključenoj Autoplay opciji na svećenikovom kompjuteru. Sve prisutne šokirale su fotografije hardcore gej seksa koje su toliko iznenadile svećenika da je samo iščupao USB iz utora i izjurio iz sobe. Neki roditelji su bili ljuti, dok su neki ostali bez riječi i u blagom šoku. Zahvaljujući koordinatorima i učiteljima, na kraju je prisutnima prikazana originalna prezentacija, a osramoćeni svećenik se vratio nakon 20-ak minuta izbivanja.

Izbivanje je vjerojatno iskoristio kako bi se smirio ili pogledao točan sadržaj svog USB sticka jer se po povratku obratio okupljenima kako djeca primaju puno novaca za prvu pričest te kako bi bilo pohvalno ako bi dio tog novca donirali Crkvi. Mnogi su zlobno prokomentirali – ili svećeniku za napredniji tečaj korištenja računala i opcije Autoplay. Dakako, krenuo je odmah na financije, bez ikakve isprike prisutnim roditeljima. Dogodilo se to 26. ožujka, a zbog svećenikove zabune mnogim stanovnicima mjesta Pomeroy neće biti lako izbrisati taj dan iz sjećanja.

Kada su novinari upitali McVeigha što se dogodilo, on im je poručio: “Ne znam kako se to dogodilo, ali znam što se dogodilo. Postoje ljudi koji prave insinuacije, a nisu ni bili tamo. Međutim, u današnjim vremenima ovakve priče se brzo šire.” Očigledno je kako je svećenik zasigurno bio žrtva neslane šale koja je itekako uspjela jer za šaljivost nije imala razumijevanja njegova nadbiskupija koja je tražila od policije da pregleda sadržaj USB sticka. Dakako, gej seks nije protuzakonit u očima zakonima, a nisu pronađeni ni pedofilski materijali, ali u očima Crkve gej seks itekako jest zločin te je isti dan održana hitan sastanak u nadbiskupiji o ovoj temi.

Roditelji su pismenim putem zatražili suspenziju McVeigha  i zabranu da njihovoj djeci da Prvu pričest koja se vrlo uskoro trebala održati u njihovom selu, a nadbiskupija se još uvijek nije izjasnila o kazni za svećenika.

Sve češće se svećenici nađu usred gej skandala iako su baš oni najglasniji protivnici LGBT osoba. Sjetimo se samo bračkog župnika don Ursića koji je u svojoj mržnji prema LGBT populaciji krenuo toliko daleko da je čak i izdao knjigu ”Gay parade – manifestacije izopačene seksualnosti” u kojoj je prilično slikovito i detaljno opisao seks između dva muškarca. A kako je to samo naučio – slučajno! Naime don Ursić je sasvim slučajno okrenuo na program koji prikazuje seksualni odnos dvoje muškaraca i dovoljno dugo ga je pogledao kako bi shvatio “poantu” gej seksa. Njegovo pojavljivanje u medijima obično kreće u doba prije Povorke ponosa te je tako prošle godine prije prvog splitskog Pridea imao i promociju navedene knjige. Dakako, navedeni svećenik se u svakoj datoj prilici bori za malo medijskog prostora te je tako LGBT aktiviste prozvao gubavcima.

Svećenici diljem svijeta imaju jedno zajedničko uporište te su rijetki oni koji izražavaju podršku LGBT osobama. Tako su u Sloveniji najglasniji protivnici novog Obiteljskog zakona baš bili vjerski dužnosnici, a i u Hrvatskoj već duže vrijeme se traži ukidanje homofobnih sadržaja iz udžbenika za vjeronauk dok se Crkva uglavnom ograđuje od bilo kakvih izjava o LGBT pitanjima.

 

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike