- Queer.hr - http://queer.hr -

Dugine boje i u Afganistanu

Posted By Dina J. On April 4, 2012 @ 11:13 am In Flash,Međunarodna,Politika | No Comments

Američka vojska pokrenula je istragu o tri fotografije koje prikazuju vojnika u afganistanskoj bazi koji podiže zastavu duginih boja.

Fotografije su objavljene na Facebook stranici “Wipeout Homophobia” 24. ožujka s komentarom “Mužić u Afganistanu podiže zastavu duginih boja”, a osoba koja je “zalijepila” slike na zid se krije iza imena Nicole Jodice.

LGBT aktivisti su očekivano dobro reagirali na fotografije dok su konzervativci u SAD-u otvoreno izrazili svoje negodovanje objavom ovih fotografija. Tako je Tony Perkins iz jedne anti-LGBT grupe bio je dakako najglasniji te je za sve optužio predsjednika Obamu uz optužbu da se ovim činom narušavaju vjerske slobode.

Fotografije su autentične te je to još dodatno “raspalilo” Perkinsa koji je isticanje zastave LGBT ponosa usporedio sa slučajnim spaljivanjem Kurana i upozorio kako će se velika cijena morati platiti radi isticanja zastave.

Perkinsu su odgovorili iz New Civil Rights Movementa s napomenom da je po njemu sve napad na kršćanstvo te da se on našao uvrijeđenim zato jer od ukidanja DOMA odredbe LGBT vojnici mogu biti ono što jesu.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/19208/dugine-boje-i-u-afganistanu/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.