FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Premijer o crkvi i gejevima

objavljeno:

2. 04. 2012.
Premijer o crkvi i gejevima

autor:Premijer Zoran Milanović je povodom prvih 100 dana nove Vlade odlučio građanima dati priliku da mu postavljaju pitanja o temama koje ih zanimaju, te je uživo pomoću videoprijenosa na jedan dio postavljenih pitanja i odgovorio.

Milanović, naravno, nije uspio odgovoriti na preko 1000 pitanja koja su mu postavili građani, a njegovi odgovori privukli su preko 23.000 gledatelja prijenosa uživo. Tako se premijer između ostalog dotaknuo i teme davanja proračunskog novca crkvi, porasta PDV-a i gospodarskog rasta, ali i pitanja o istospolnim brakovima tj. zajednicama.

Kao i inače, premijer nije dao konkretan odgovor o ozakonjenu istospolnih zajednica ili brakova, ali je podsjetio na vrijeme Račanove vlade, kada su tom dijelu zajednice dana neka prava: “Davanjem sutra konkretnijih i većih prava, možda ne istih, nikome se ne oduzimaju prava, ali s većeg civilnopravnog uporišta znači da se jednom krugu ljudi daje određena veća pravna sigurnost. Nitko nije gej, nitko nije homoseksualac da bi nekome pakostio, već jer je takav ili takva i to je elementarna ljudska empatija i pristojnost”, prenosi tportal.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike