Prijavite se na ljetnu školu o seksualnosti, kulturi i politici

Odsjek za rodne studije na Institutu za društvene znanosti u Skopju u suradnji s Fakultetom za medije i komunikacije u Beogradu objavio je poziv za sudjelovanje na 15. ohridskoj ljetnoj školi pod nazivom ‘Queerness, community and capital: Towards new Alliances of the political’ koji će se u glavnom gradu Makedonije održati od 12. do 30. kolovoza 2012.

Zasada su kao predavači potvrđeni David M. Halperin, Jelisaveta Blagojević, Tomasz Sikora, Marina Gržinić, Francesco Macarone Palmieri, Antke Engel i Jamie Hecket na sljedećim kursovima:

Queerness, the Political, and Community
(Queer) Arts, Culture, and Resistance
Capital, Consumerism , and Queer Visibility
Queering the General Strike and the Occupation

Nekoliko je rokova za prijavu, a zainteresirani mogu ostvariti popuste na troškove sudjelovanja ukoliko se ranije prijave: prvi je rok prijave 20. travnja (20% popusta), drugi 15. lipnja (10% popusta) a treći 15. srpnja kada participant mora platiti punu cijenu škole u iznosu od 600 €.

Prednost će imati osobe koje su diplomirale ili su studenti na područjima roda, queera, kulturnih studija, vizualnih umjetnosti i društvenih znanosti. Troškovi pokrivaju sve potrebne materijale za nastavu, korištenje knjižnice, interneta te izlete na nekoliko lokacija u Ohridu i okolici pod zaštitom UNESCO-a. Prijevoz, smještaj i druge životne troškove participanti trebaju pokriti sami, no dobiti će popust u jednom od hotela-partnera ljetne škole.

Ispunjenu prijavnicu (DOWNLOAD) i upite šaljite na [email protected] (Slavco Dimitrov) te [email protected] (Stanimir Panayotov).

Posted on March 30, 2012

Leave a comment

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet

Switch to our desktop site