FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Nagradna igra i predstavljanje Susan Sontag

objavljeno:

27. 03. 2012.
Nagradna igra i predstavljanje Susan Sontag

autor:Danas se, uz nastup vinkovačkog benda Punčke i raspravu s pročelnicom odsjeka za sociologiju Filzofskog fakulteta u zagrebu, u Booksi održava predstavljanje dnevnika Susan Sontag, u sklopu kojeg smo vam omogućili da osvojite naslov kojeg predstavljamo – prvi tom dnevničkih zapisa Susan Sontag!

Dnevnički zapisi koje je Susan Sontag počela pisati u svojoj 15.-oj godini, dali su prvi uvid u privatan život jedne od najvećih intelektualki 20. stoljeća, koja je bila poznata po tomu što daje malo informacija o svom privatnom životu. Ostavivši bilježnice svom sinu, on ih je odlučio objaviti, a Queer Zagreb započeo je s izdavanjem edicije tih dnevničkih zapisa. Prva od triju knjiga dnevnika koja obuhvaća razdoblje od 1947. do 1963. godine i koja je naslovljena „Ponovno rođena – dnevnici i bilješke“ izašla je u prijevodu književnika Borivoja Radakovića i bit će predstavljena u Booksi, u Martićevoj 14d, danas, 27. ožujka u 18 sati. (Više o knjizi pročitajte u osvrtu: Susan Sontag: privatno LINK)

Nakon rasprave – glazbeni predah!

Predstavljanje će biti obogaćeno čitanjem ulomaka te raspravom o feminizmu koju će voditi Branka Galić, pročelnica Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, na kojem drži nekoliko kolegija na temu roda, obitelji i feminizma (Sociologija roda, Sociologija porodice, Feminističke teorije) a u posljednjih deset godina radila je na nizu istraživanja o rodnoj ravnopravnosti i položaju žena u Hrvatskoj, a s kojom je portal Queer.hr razgovarao o rodnim pitanjima u Hrvatskoj (KliK!-na-intervju).

Na predstavljanju će također nastupiti i poznati vinkovački ženski bend Punčke koje će svoj nastup predstaviti u akustičnom izričaju, a mogući su i glazbeni gosti iznenađenja.

Za vas koji planirate doći na promociju imamo posebnu ponudu – napišite mail na [email protected] s imenom i prezimenom i imat ćete priliku dobiti primjerak knjige besplatno. Vi koji niste mislili doći u Booksu, razmislite još jednom, jer Susan Sontag možda čeka upravo vas!

Puno sreće na nagradnoj igri, i užitak u drugačijem čitanju želi vam Queer.hr!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike