FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Uhićeno 30 gejeva u Dubaiju

objavljeno:

19. 03. 2012.
Uhićeno 30 gejeva u Dubaiju

autor:Prema nepotvrđenim izvješćima prije desetak dana navodno je 30 gejeva uhićemo od strane vladinih snaga. Prema dojavama koje je zaprimila jedna arapska LGBT udruga, navodno su vladine snage “upale” na privatnu zabavu koja se odvijala u hotelu Shangri La (na slici) te privela oko 30 prisutnih muškaraca.

Neki od privedenih muškaraca pripadnici su uglednih obitelji, a do ovog trenutka okolnosti ovog događaja i njegove posljedice još uvijek nisu jasne kao ni činjenica jesu li privedeni muškarci još uvijek u pritvoru te je da li im je određena kazna. Ujedinjeni Arapski Emirati ima stroge savezne zakone o istospolnim odnosima i svaki emirat ima svoje specifične zakone, no u Dubaiju se do sad ti zakoni nisu provodili.

Adilah, članica arapske LGBT udruge izjavila je kako se radilo o privatnoj zabavi na kojoj nije bilo neprimjerenog iskazivanja afekcije te kako nije jasno zašto je policija odlučila prekinuti baš tu zabavu u ovom prilično velikom gradu. Kako su neki od uhićenih iz višeg staleža, moguće je kako se ovaj incident zataškao, no članovi Gay Middle Easta su zamolili sve koji imaju ikakvu informaciju da im se jave na mail adresu.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike