FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Određen datum drugog Split Pridea!

objavljeno:

16. 03. 2012.
Određen datum drugog Split Pridea!

autor:Na danas održanoj konferenciji za novinare, organizatori splitskog Pridea potvrdili su datum održavanja drugog Split Pridea.

Naime, ovogodišnji Split Pride održat će se u subotu 9. lipnja 2012. godine s početkom u 14 sati.

Aktivnosti vezane oko splitskog Pridea već su krenule, a moto i ovogodišnje parade je “Različita obitelj, ista prava” jer se po tom pitanju još uvijek nije ništa promijenilo, objavljeno je na novim stranicama Split Pridea (KlikKlik).

Lokacija, kao i pravac kretanja su isti kao lani: okupljanje je u Đardinu, odakle će se preko Marmontove ulice uputiti na Rivu te su organizatori su ustrajali na toj trasi, iako je policija umjesto Rive predlagala Prokurative, kao što je bio slučaj i prošle godine. Sanja Juras, jedna od organizatora Split Pride iz udruge Kontra naglasila je: “Javni prosvjed je uvijek u centru grada”, te je istaknula prošlogodišnju Povorku ponosa u Zagrebu koja je pokazala kako se Povorka može zaštiti ako postoji određena politička volja.

Organizatori ne očekuju nerede, a pozvali su sve Splićane da ih podrže. Ovogodišnji program Split Pridea uključuje mnoge javne događaje; tribine, radionice, filmske projekcije, izložbe i konferencije koje se održavaju svakog 11. u mjesecu od veljače 2011. Tim se događajima, rečeno je na konferenciji, želi senzibilizirati javnost za ljudska prava LGBT osoba te osnažiti njihovu zajednicu u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

Na konferenciji je bilo prisutno i policije što u uniformama, što u civili jer su se organizatori požalili kako primaju prijetnje koje nisu ugodne: ”Nama sigurnost nije zajamčena, a unatoč tome, vjerujemo da se mirna okupljanja mogu osigurati”, istaknula je Juras.

Na Pride je pozvan i gradonačelnik Splita Željko Kerum, no još uvijek se nije odazvao pozivu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike