FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Domino efekt pomest će mjesec ožujak – knjigama!

objavljeno:

9. 03. 2012.
Domino efekt pomest će mjesec ožujak – knjigama!

autor:Uzmite metlu u ruke i pometite s nama ožujak knjigama! 
Udruga Domino poziva Vas na Domino efekt: pometimo ožujak knjigom!

Metenje će trajati od 16. do 27. ožujka stoga budite spremni pridružiti nam se na predstavljanju čak tri nova izdanja. Diljem Zagreba širit ćemo ljubav prema knjizi, a sve starta predstavljanjem serijala Guibertovih knjiga u Medijateci Francuskog instituta. Dakako, kako ne bismo zaboravili i one najmlađe, predstavit ćemo i Bajke za bolje sutra u prostorijama centralne knjižnice grada Zagreba. Bez brige, kako je u ožujku Dan žena u Booksi ćemo predstaviti čak dvije knjige poznate aktivistice i novinarke Susan Sontag.

Metenje počinje i samo je zagrijavanje za 10. Queer Zagreb festival koji će se održati od 23. do 30. travnja 2012. i obećavamo Vam – bit će najqueer ikad!

16. ožujka 2012. godine u 18 sati, Medijateka (Preradovićeva 6)
HERVÉ GUIBERT: Paket 5 knjiga  (Citomegalovirus/ Moji roditelji/ Samilosni protokol/ Lud za Vincentom/ Mauzolej ljubavnika)

Hervé Guibert kultni je francuski pisac osamdesetih godina prošloga stoljeća koji se za svog života bavio filmom, fotografijom i novinarstvom. Hervé Guibert je autor koji svojim pisanjem prenosi vlastito bogatstvo širine svjetonazora, oslobođenosti skrupula. Preminuo je 27. prosinca 1991. godine od posljedica AIDS-a. Njegova bolest jedan je od glavnih motiva koji se provlače kroz knjige Citomegalovirus, Moji roditelji, Samilosni protokol, Lud za Vincentom i Mauzolej ljubavnika koje ćemo prezentirati u Medijateci Francuskog instituta.

22. ožujka 2012. godine u 10 sati, Knjižnice grada Zagreba (Starčevićev trg 6)
GRUPA AUTORA: Bajke za bolje sutra (Siniša Bahun: Ježeva kućica/ Ivo Balenović: Ozonska rupa/ Antica Bračanov: Crvenkapica/ Ksenija Kušec: Pričaj mi priču/ Nikolina Novosel: Ovan u pustinji/ Adam Maguire: Djed i repa/ Majić Željka: Alisa u zemlji globalnog zatopljenja)

Bajke za bolje sutra ilustrirana je zbirka obrada poznatih bajki i priča za djecu na koje su utjecale klimatske promjene. Ona postavlja pitanje kako bi zvučala pjesma Zeko i potočić da se potočić nije zaledio i da ga nije prekrio snijeg zbog globalnog zatopljenja, ili što bi bilo da je vuk u Crvenkapici vegetarijanac.

27. ožujka 2012. godine u 18 sati, Booksa (Martićeva 14d)
SUSAN SONTAG: Ponovno rođena/ Istovremeno

Ponovno rođena je prva knjiga dnevnika Susan Sontag koji će biti objavljeni u tri toma. U petnaestoj godini života, a to je vrijeme kada počinje pisati dnevnik, ona već pokazuje značajke svog superiornog intelekta i gladi za iskustvom i kulturom, pa je tako i čitanje ove knjige zanimljivo upravo zbog toga što nam omogućuje pratiti Susanin razvoj i pretvorbu u jedan od vodećih umova 20. stoljeća. Knjiga Istovremeno je kolekcija 16 eseja i pisama koji tematiziranju oslobađajuću prirodu književnosti za pojedinca, njegovu osobnu duboku predaju književnosti, politički aktivizam i borbu protiv nepravde u smislu etičke dužnosti. Sontag bez zadrške i straha tematizira dileme Amerike nakon 11. rujna, od srozavanja političke retorike do mučenja zatvorenika Abu Ghraiba.

Domino efekt je tu i pomest će ožujak knjigom!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Marino Čajdo
Cocktail


Dina J.
Hipster Dyke
OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


Dominik Colins
Qoohanje za romantike