FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Olimpijski volonteri na edukaciji o LGBT osobama

objavljeno:

7. 03. 2012.
Olimpijski volonteri na edukaciji o LGBT osobama

autor:Ove godine održavaju se Olimpijske igtre u Londonu te je povodom toga 70 000 volontera moralo proći određenu edukaciju kako se ponašati prema mnogim gostima koji će pohoditi najpoznatiji sportski događaj na svijetu.

Na kvizu koji su morali proći kako bi došli uopće u obzir da volontiraju morali su između ostalog odgovoriti na pitanje što bi napravili ako bi im se netko požalio na istospolni par koji se drži za ruke ili kako se postaviti ako ne mogu odrediti spol osobe koja ih pita gdje je WC.

Volonteri su mogli birati između više ponuđenih pitanja poput odgovora “Prestanite biti homofobni idiot” uznemirenom gostu ili opcija da se uljudno zamoli istospolni par da se prestanu držati za ruke u javnosti ili, ipak onaj ispravni odgovor, da osobi koja se požalila objasne kako na Olimpijskim igrama postoji puno različitih osoba. Odgovori ponuđeni na pitanju za određivanje spola osobe su također raznoliki, upitati osobu koja im se obratila, a kojoj ne mogu odrediti spol jesu li muškog ili ženskog spola, paničariti ili objasniti osobi gdje su WC-i za žene, muškarce i invalide.

Jedan od volontera o kvizu je izjavio: “Mislim da je nepotrebno i novac se mogao potrošiti na druge načine.” Zbilja?


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike