FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Mjere opreza – kako znati da ti je lezba (ne)prijateljica

objavljeno:

29. 02. 2012.
Mjere opreza – kako znati da ti je lezba (ne)prijateljica

autor:Nažalost, mnoge situacije o kojima sam slušala, ali i u kojima sam se sama našla ponukale su me da napišem nešto o mjerama opreza koje mora svaka mlada, ali i stara lezba, poduzeti kako ne bi bila brzo i efikasno – nagužena. Pisala sam već o vrstama lezbi, ali sve nas je najviše prošla neugodna hladnoća kada samo pročitale dio o bekstebing lezbi. Kao što to biva u svakoj apokaliptičnoj situaciji, točnije lezbijskoj situaciji i lezbijskom životu, postoji zbilja velika lista stvari na koje morate paziti kako ne biste jednom riječju jednostavno naje*ale i povezale se s pogrešnim ljudima ilitiga bekstabing lezbom. Tko je u biti najgori vam neprijatelj? Budimo realni – druge lezbe. Zbog zbilja “ogromne” scene dosta često se događa da se o svakom pokrenu tračevi koliko god ta osoba pokušavala biti korektna prema svemu i svima. Što pokreće zle jezike? Mislim kako se logičkom dedukcijom može doći samo do jednog rješenja – jal ili čista nepatvorena zloba. Uz uvijek prisutno lezbijsko licemjerje jako je teško odrediti tko bi vam mogao od svih tih lezbi postati prijateljica. Naravno, prijateljstva u lezbijskom svijetu na poprilično su klimavim nogama jer se često umiješa neka žena, ali ona koja nisu, nešto su najpredivnije što ćete ikada imati ako ste imali sreće.

Čega se sve trebate paziti?

Lezbe su poprilično poznate po tome kako vrlo lako sklapaju nova poznanstva – oprezno djevojke, često su ta poznanstva vrlo plitka i vrlo često su motivirana nečim što i nije tako iskreno i divno kako se na prvi pogled čini. Znate li onu: “Drži prijatelje blizu, ali neprijatelje još bliže”? Eh, pa mislim kako se takvo što dosta često dešava u lezbijskom svijetu – na našu jako veliku žalost ili možda čak i sreću. Neke odmah pročitaju tuđe zlobne namjere, ali mnoge lezbe, naročito one mlade, su poprilično naivne dok ih se par puta zaredom ne prevesla. A što onda? Nastupi jedno brutalno buđenje u surovoj i otrovnoj realnosti lezbijskog svijeta. Ono što sam ja na svojoj koži naučila, prilično je bilo brutalno. Naime, kako sam došla na “scenu” prije relativno kratkog vremena, a bila sam uvijek okružena ljudima kojima sam bezrezervno vjerovala, moje surovo buđenje počelo je vrlo rano zahvaljujući socijalnoj osjetljivosti koju sam naučila zahvaljujući poslu kojim sam se bavila u prošlom životu. Znate već kako ide ta priča, dođete negdje, upoznate neke osobe, u jednu od tih osoba se zaljubite i odjednom ste dio scene i vi i vaša bolja polovica.

Problemi počinju kada se oko vaše bolje osobe počne motati netko koga ste upoznali i prije svoje bolje polovice. Mnogi nemaju osjećaj za situacije koje bi se mogle izodvijati, ali nekako sam, zahvaljujući mom Rodu, prilično brzo shvatila kako među lezbama ima kučki koje ne mare za ništa osim za svoju pi*ku. Pritom ne mislim na sebičnost ili takvo što, pritom mislim doslovno na lezbe koje misle isključivo svojom pi*kom bez ikakve svijesti o posljedicama koje će njihovi postupci prouzročiti. Svatko od nas zaje*e barem jednom u svojoj lezbijskoj karijeri, ali znate da ste naišli na bekstebersku lezbu ako se situacije oko takve osobe stalno zakuhavaju i što ona jednostavno sve te leševe sje*anih lezbi jednostavno prekorači i pravi se kao da ništa nije dogodilo. Najtužnije od svega toga je što ostale lezbe takve situacije ignoriraju bez ikakve potrebe i ikakve napomene od strane nesretnika koji su joj blizu: „E baš si bila kuja“, stoga će bekstebing lezba radi lezbijske intertnosti zauvijek ostati nerehabilitirana i opasna za svaku novu osobu koju upozna. Stoga oprez – ako naletite na bekstebing lezbu, samo bježite. Ali i beksteberstvo je jedan relativan pojma jer kao i sve stvari u lezbijskom svijetu, svaka strana ima svoju priču. Ne vjerujte ničemu u što se same niste uvjerile – lezbijski trač je najmoćnije oružje na svijetu sve mi se više čini (barem u lezbijskom svijetu).

Lezbijska lažna moralnost

Ima toga još, bez brige, drage moje. Ima toga itekako još. Mnogo puta se možete naći u situaciji u kojoj vas osuđuju radi nekih određenih postupaka koji po nečijem visoko moralnom načelu nisu ispravni. Jedno ću istaknuti – takve lezbe su debili. Pretjerano moralne lezbe uistinu pretjeruju sa svojom “nevinošću” i često se dogodi da moraliziranjem pokušavaju prikriti svoj nemoral i prljavu bekstebersku prošlost ili manjak neke određene socijalne inteligencije koju pokušavaju nadomjestiti igranjem boga i batine, pravednice, nadljudski nadarene odvjetnice. Ovo je sad pomalo nadrkani niz, ali kažem došao je iz iskustva i mnogo puta opečenih nevinih lezbijskih ručica.

Kad čujem neku nesretnu lezbijsku priču, dođe mi da se sad samo nasmijem srčano – počinjem vjerovati da je karma zakon i da svakome dođe na naplatu. No, opet, ne smijemo biti toliko antipatične. Svakome ponekad treba pružiti priliku, dvije, a možda čak i tri, koliko god se učinilo da određene osobe to nisu zaslužile. Bekstebing lezba najodvratnija je sorta lezbe koja postoji i mislim da je itekako bitno da svaka lezba postane svjesna svojeg bekstebing potencijala kojega nikako ne bi trebala aktivirati jer će ona zaista propustiti priliku za vječni spas u lezbijskom raju. Bila sam i ja bekstebing lezba, no, za razliku od iskonske bekstebing lezbe, svoju pogrešku sam priznala i ispoštovala lezbijski kodeks kojega se nitko ne pridržava još uvijek koliko god ja puno ljubavi i proučavanja uložila u pisanje istog. Malo osuđujem trenutno, ali kada su lezbe postale takve da svako malo do mojih napaćenih lezbijskih ušiju dođe nešto prokleto šokantno da mi zbilja dođe da uzviknem “I don’t want to live on this planet anymore”! Jesam li zbilja jedina kojoj je prekipilo? Drage lezbe, koja je nama pi*ka? Kada smo postale tako – grozne?

Ima li nade za nas?

Moram sad još koju misao baciti o lezbijskom prijateljstvu kao takvom. Lezbijsko prijateljstvo je sjajna stvar dok se u njega ne uplete treće osoba. Treća osoba je znak kako nešto smrdi u lezbijskom prijateljstvu i kako se tom vanjskom intervencijom napravio test koji mnoge padnu, ali i pohvalan broj ih prođe.Moj savjet je: nemojte sklapati prijateljstva bezglavo i naglo. Ne vjerujte nikome. Držite se Kantovog savjeta da ne činite drugima ono što ne želite da drugi vama čine. I nekako bi se sve trebalo vratiti na svoje mjesto – vrlo uskoro nadam se. Koliko puta ću još morati dići prijekorni prst upućen prema lezbama, zaista nemam pojma, ali vrlo bih rado da se stvari promijene. Kako ćemo ostvariti bolju prihvaćenost ako same sebe ne prihvatimo i ne popravimo? Možda jesmo presjek društva, ali krenimo i pokažimo kako nismo baš tako grozne. Možemo li?


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike