FOTOGALERIJA: Zbeletron za podršku JazzVi

Kada se pokrene inicijativa alternativne kulture igdje izvan Zagreba, vijest o tomu brzo se pročuje. Projekt JazzVa smo vam već predstavili – riječ je o kafiću u Zadru koji uz kavu iz prave pravcate džezve, posjetiteljima nudi i odmor od uobičajenih špica/riva/shopping centar/Otvoreni radio ponuda ugostiteljskih objekata koji uglavnom nude samo uniformnost i prezentiranje tko s kim u kakvom outfitu pije kavu.

Pogledajte fotogaleriju sa Zbeletrona:

…meets JazzVa

Kako nam je u intervjuu rekla „mama“ JazzVe, Kika (KliK!-na-intervju), budući da je većina gostiju iz studentske populacije, nakon ljeta je promet osjetno pao. Ne bi li projekt uspio preživjeti do iduće sezone, rodila se ideja prikupljanja sredstava za kafić, pod krovnim nazivom „…meets JazzVa“, što se ovaj vikend održalo u Zagrebu. Poznavajući velikodušnost lezbijskih grupica za šankom, koje će sav novac koji imaju sa sobom podijeliti međusobno i svim ostalima kojima se čini potrebnim, prvi je događaj promišljeno bio Zbeletron, i to na posve novoj lokaciji u gradu: HotPot u Petrinjskoj. Pomalo podsjećavši na Funk, inače uobičajenu lokaciju za taj program, zbog toga što je također u podrumskom prostoru, odavao je dovoljnu dozu sličnosti da se svi opuste jednako kao i na domaćem teritoriju. Vlasnici vjerojatno nisu očekivali ovakav raspašoj kojeg sa sobom nosi Zbeletron – velika masa nasmijanih lezbijki i podržavatelja vesele gomile punila je redove na šanku, ali i staklenke s prilozima za spas JazzVe koje su prigodno bile tamo postavljene. Inače, HotPot ima jednu izrazito dobru stranu – a to je uređena garderoba, koja se ne plaća, a jamči za skrb vaše jakne za koju nećete u trenutku zatvaranja morati očajnički pokušavati prisjetiti se gdje ste li ju samo ostavili prekopavajući po hrpama tuđih kaputa što se inače zna na sličnim mjestima, koja nemaju ovako riješenu garderobu, običava dešavati. Nije mi se osobno desilo jednom da je netko zabunom otišao s mojom jaknom doma, tako da je ovo po mom mišljenju stvarno veliki plus.

DJ duo Nora i Đurđica u zadnjih su se par mjeseci odlično uigrale u svojevrsni back-to-back koncept, a budući da u setovima imaju određen postotak svojih omiljenih „hitova“, publika bi te pjesme s prepoznavanjem prvih beatova dočekala s povicima oduševljenja, što je naravno pridavalo na atmosferi prilično dinamične zabave. Uz njih su za pultom setove odvrtile i DJice Miss Iconic, Urban Jungle i MaRie CheRie. Ono što je bilo naročito zanimljivo jest to da kako je riječ bila o novom prostoru, ipak je bilo prilično novih lica koja ćemo onda vjerojatno početi viđati i na Zbeletronu, s obzirom na poštenu porciju dobre zabave koju su dobili na ovom partiju.

Donosimo vam galeriju sa Zbeletrona, a sutra slijedi nastavak reporta s „…meets JazzVa“ vikenda – naime jučer je održan njegov nastavak u Studiju smijeha, s čitavom lepezom nastupa izvođača iz redova zajednice – od koncerata do trbušnog plesa, o čemu ćete sve moći čitati (i doživjeti putem galerije fotografija, naravno) sutra na portalu. Vikend je svakako bio ispunjen većom dozom mogućnosti za dobar provod no inače, a mi se nadamo da će djevojkama iz JazzVe ovaj projekt solidarnosti pomoći barem malo.

Posted on February 27, 2012

Leave a comment

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet
Buffer

Switch to our desktop site