- Queer.hr - http://queer.hr -

Libijski delegat širi homofobiju po UN-u

Posted By Dina J. On February 17, 2012 @ 12:02 pm In Flash,Međunarodna,Politika | No Comments

Libijski delegat na nedavno održanoj raspravi u Ujedinjenim narodima je na spomen rasprave diskriminacije i nasilja na temelju seksualne orijentacije koja je zakazana za 07. ožujka, izjavio da LGBT teme “utječu na vjeru i nastavak i reporodukciju ljudske rase”.

Dan Littauer, LGBT novinar i aktivist iz Tripolija odgovorio je: “Delegatove riječi pune mržnje šokirale su me i iznenadile. Nitko i ništa nije prisililo delegata da ih izgovori pošto je to samo bila rasprava. Ljudska prava su univerzalna i uključuju LGBT prava, stoga kako ljudsko pravo može biti prijetnja čovječanstvu? Biti LGBT nije bolest niti prijetnja, dio smo libijske, arapske i ljudske prirode, Islama i društva od samog početka.”

Također, Littauer je napomenuo kako se LGBT osobe u Libiji boje identificirati zbog konstantnih prijetnji i homofobnih stavova koji su uostalom izraženi i od strane delegata te da je Ibrahim Dabbashi UN-ov izaslanik naglasio kako “nova Libija zaslužuje povratak u Vijeće za ljudska prava kako bi s ostalim članovima doprinijela promicanju ljudskih prava” te da “u budućnosti neće više biti kršenja ljudskih prava na libijskom teritoriju te svatko tko to prekrši neće proći nekažnjeno”.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/17481/libijski-delegat-siri-homofobiju-po-un-u/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.