FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Europa diže prijekorni prst prema Rusiji

objavljeno:

16. 02. 2012.
Europa diže prijekorni prst prema Rusiji

autor:Nakon što je u Rusiji u još jednom gradu izglasan zakon koji zabranjuje “LGBT propagandu” (Klik-za-članak) europski Parlament osudio je takav potez u rezoluciji o predstojećim izborima u Rusiji.

Podsjetili su rusku Vladu kako imaju “obvezu prema nekoliko međunarodnih sporazuma o ljudskim pravima, uključujući Europsku konvenciju o ljudskim pravima i Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima” te da europski Parlament “snažno osuđuje usvajanje zakona protiv LGBT propagande od strane zakonodavne skupštine St. Petersburga ” i “jednako osuđuje slične zakone usvojene u regijama Ryazan, Arhangelsk i Kostroma”.

Michael Cashman upozorio je kako je uopće početna teza ovog zakona kako su “istospolni odnosi pogrešni, ali ono što je pogrešno je promicanje netolerancije i diskriminacije”. Čak 250 000 osoba diljem svijeta potpisalo je online peticiju protiv tog zakona, a čak njih 200 je prosvjedovalo ispred ruske ambasade u Berlinu.

Marieluise Beck, voditelj komisije o istočnoeuropskoj politici u njemačkom Bundestagu je rekao: “Nitko nije prisilio Rusiju da se pridruži Vijeću Europe. Pridruživanjem, međutim, Rusija je potpisala Europsku konvenciju o ljudskim pravima, koja uključuje prava lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba.”


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike