Gradonačelnik Chicaga je za bračnu jednakost

Gradonačelnik Chicaga Rahm Emanuel izjavio je za Chicago Tribune kako će lobirati za prolazak zakona za bračnu jednakost na skorom glasanju u američkoj saveznoj državi Illinois.

“Borit ću se za prolazak zakona jer u skladu s osnovnim pravima, ali i praktičnim pravima za koja mislim da su ispravna za grad, saveznu državu i državu”, izjavio je te nastavio: “Ako imate dvije odrasle osobe pune ljubavi, to bi trebalo održati pozitivnim, bili oni muškog ili ženskog spola, ili u ovom slučaju žensko-ženskog ili muško-muškog spola. Mislim kako je to ispravno i mi kao dražava ne bismo to trebali diskriminirati.”

Emanuel je inače bivši kongresnik koji je radio za predsjednika Obamu kao načelnik Glavnog stožera i oduvijek je iskazivao svoju podršku istospolnim brakovima i bračnoj jednakosti te je čak prošle godine prisustvovao i ceremonijama sklapanja istospolnih civilnih zajednica. Nažalost, guverner savezne države Illinois Pat Quinn koji je podržao civilne zajednice za istospolne parove, još uvijek nije siguran hoće li potpisati zakon o istospolnim brakovima.

Posted on February 16, 2012

Leave a comment

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet
Buffer

Switch to our desktop site