FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Hrvatska ima prvi gej vestern

objavljeno:

10. 02. 2012.
Hrvatska ima prvi gej vestern

autor:Varaždinska udruga Trash koja je mnogima poznata po organizaciji sada već kultnog Trash film festivala, počastila je hrvatsku kinematografijom sa svojim novim filmom naziva “Long Banana”.

Posebnost ovog filma je što ga se primarno žanrovski određuje kao gej vestern, ali kako spada u kategoriju tzv. “trash” filmova, autori ističu: “Kao što svaki pravi trash-film mora biti, “Long Banana” je križanac svih žanrova, pa film ima i elemente političkog trilera i ljubavne drame, ali i znanstvenofantastične akcije!”

Mnogi su mu već pridali epitet hrvatske “Planine Brokeback”, a film je sniman na pet lokacija kroz 2011. godinu s filmskom ekipom koju je sačinjavalo čak 30 glumaca.

Kako se navodi na stranicama udruge Trash: “Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika Mr. Mayora i njegove ljubavnice Emily koji žele započeti rat između rančera i miroljubivih Bukkake indijanaca koji žive u šumi uz obalu rijeke. Kako bi izazvali indijance na sukob, Emily i Mr. Mayor nahuškaju rančera Boba McAllistera da napadne i obeščasti kći velikog poglavice Long Banana. No, miroljubivim indijancima u pomoć priskoči krupni i dobroćudni traper Duck Norris. Nakon što uspije spasiti poglavičinu kćer, Duck Norris je pozvan da ostane na indijanskoj zabavi zahvalnosti. Uz logorsku vatru i opojna sredstva, između njega i poglavice rađa se odnos koji nadilazi puko prijateljstvo. Tek rođena romansa, bit će osujećena dolaskom divljih meksikanaca koje je poslala Emily kako bi alkoholizirala indijance i na taj način ih potaknula da napadnu rančere i izazovu rat. No, ovog puta, zlikovce očekuje novo iznenađenje i to – iz druge galaksije”, a čitajući ovakav opis prilično je jasno kako će ovaj film zasigurno ući u anale hrvatskog trasha.

Premijera filma održat će se u kinu Cinestar Varaždin smještenom u trgovačkom centru Lumini u utorak, 14. veljače u 18 sati.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike