FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

“Vijorit ćemo transfeministički barjak iz svog stožera”

objavljeno:

2. 02. 2012.
“Vijorit ćemo transfeministički barjak iz svog stožera”

Posljednja udruga koju predstavljamo u našem ’2012.’ tematu je K-Zona iza koje se, između ostalih, kriju platforma i portal Vox Feminae. U 2012. K-zona će se baviti razvojem Vox Feminae platforme koja je uspostavljenja u 2011., a to je svojevrsna trojaka sprega voxfeminae.net portala koji je aktivan kroz cijelu godinu, Vox Feminae Festivala koji će na jesen se inkarnirati u 6. izdanju i Vox Feminae članstva i usluga, sa čijom novom strukturom i promocijom kreću u ožujku.

Već u samom startu Gabrijela Ivanov iz K-zone izrazila je nezadovoljstvo prošlom godinom. Udruga je, naime, bila srezana u sredstvima za festival a spomenuti je portal isključivo volonterski odrađen kroz cijelu godinu. No, zato su se bacile na strukturiranje Vox Feminae platforme, strateško planiranje, fundraising i najbolje odrađivanje festivala s onim što su imali: a to je primarno bio entuzijazam, znanje, umreženost i publika. „I kad se podvuče crta, 2011. nije bila tako crna i Vox Feminae festival je bio odlično posjećen, no činjenica je da je prošla godina bila iznimno naporna i ne želimo ju pretjerano evocirati“, iskrena nam je bila Ivanov. Istaknula je nezadovoljstvo sporim mijenjanjem i otvaranjem mainstream medija, no s druge strane, hvali činjenicu da lokalni mediji i inicijative dobivaju na većoj važnosti što ih jako veseli i potiče na daljnji rad.

„Zahvaljujući potpori Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u obliku institucionalne i medijske potpore, selimo se u veljači u svoj prvi službeni ured, povećava nam se broj zaposlenih osoba i moći ćemo ostvariti veći doprinos te kvalitetnije raditi na našoj misiji, a to je povećanje vidljivosti i utjecaja osoba koje svojim radom doprinose stvaranju društva rodne ravnopravnosti i svojim primjerom potiču društveno odgovorno funkcioniranje.“, kaže Ivanov.

Tako već u ožujku kreću sa produkcijom video priloga koji će prvo ići na HTV-u, a zatim će biti objavljivani i na Vox Feminae portalu. Iako planiraju poslati službeni i javni poziv svim srodnim inicijativama da ih obavijeste o svojim planovima i aktivnostima, kako bi ih mogli uključiti u te priloge koji će imati visoku vidljivost, ovim putem K-zona ih ‘premijerno’ zove da im se jave. „Zanimaju nas inicijative, događanja, projekti, bilo poduzetnički, aktivistički ili umjetnički koji iniciraju promjene, društveno su odgovorni i općenito, pozitivni su primjeri novih modela življenja i stvaranja.“

Kada je u pitanju sastav nove Vlade, K-Zona ga smatra visoko potentnim što bi, prema Ivanov, moglo značiti da se napokon dogodi da nezavisni portali dobiju pošten tretman, veće priznanje u širem medijskom prostoru te sredstva za daljnji razvoj. U tom kontekstu hvale i inicijativu Zaklade Kultura Nova čija će svrha biti promicanje i razvoj civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti. „Nužno je da što prije profunkcionira, kao i da se pronađu efikasni načini za jačanje i usmjeravanje novih/mladih kvalitetnih i inovativnih inicijativa građana i građanki.“

Kada su u pitanju LGBT prava ne sumnjaju kako će Vlada napraviti pozitivne pomake na tom području. „Pitanje je samo koji će tempom se promjene odvijati. K-zona će vijoriti transfeministički barjak iz svog stožera i već se spremamo na uže suradnje sa raznim rodno osviještenim i LGBT inicijativama kako bi na kraju 2012. svi zajedno imale/i razloga za slavlje.“, poručila nam je Ivanov.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija
OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Marino Čajdo
Cocktail


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop


Dominik Colins
Qoohanje za romantike