FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kuhanje je način života vol.1

objavljeno:

29. 01. 2011.

autor:



Kuhanje nije samo hobi, kuhanje je način života. Ima li išta bolje od osjećaja kad skuhate jelo i ponudite ga ljudima do kojima vam je stalo i dobijete pozitivne kritike?

Aha. Ne kuhate.

Primjetila sam da mnogi ljudi ne dijele moju filozofiju kuhanja. Kuhanje ne mora biti komplicirano niti trajati dugo, a mnogi misle da je kuhanje neka viša filozofija. Odlučila sam s vama podijeliti jednostavne i brze recepte, a koji će svakoga oduševiti bogatstvom okusa.
Trend koji se pojavio među gejevima i lezbijkama je da rijetko tko ima živaca, a ni interesa kuhati, ali zamislite da vodite svoju bolju polovicu na “kućni” spoj i skuhate joj nešto fino. Nije ona narodna “Srce je u trbuhu” nastala bezveze. Možda današnji recept nije baš za taj kućni spoj o kojem pričamo (vjetrovi alert!), ali za zagrijavanje atmosfere s prijateljima na jednom ugodnom kasnom ručku je čisto solidno.

Danas ćemo kuhati:

Buritosi na moj način

Sastojci:
1 paket pilećih prsa
2 tikvice
2 raznobojne paprike
1 veliki luk
1 konzerva graha u mex. umaku
1 konzerva kukuruza
1 paket tortilja
1 kiselo vrhnje
1 glavica zelene salate
30dag gaude ili tilzita
1-2 rajčice

Začini za meso:
sol
papar
čili u prahu
kajanski papar
mljeveni kumin
zdrobljene čili papričice
korijandar (malo)

1. Meso narežemo na trakice, stavimo u posudu, prelijemo maslinovim uljem te začinimo mješavinom začina (što više stavite, ljuće će biti.)

2. Narežemo luk na sitno, a može i na kolutove, narežemo paprike i tikvice.

3. Zagrijemo ulje u dubokoj tavi ili u woku te stavimo prijati luk dok ne postane “staklast” te dodamo meso koje se sretno mariniralo u ljutoj mješavini začina te ga dinstamo dok ne poprimi blagu zlatnu boju.

4. Dodamo papriku i tikvice koje posolimo tek što smo ih stavili u tavu da puste vodu te pirjamo sve zajedno dok tikvice ne omekšaju. Paprika naime može ostati malo tvrđa radi teksture jela. Bitno je miješati da se okusi prožmu!

5. Nakon što probamo tikvice, a možemo i papriku, pred sam kraj kuhanja stavimo unutra konzervu graha u meksičkom umaku i kukuruz, kuhamo još par minuta, kušamo i začinimo po volji (za ljući umak dodati čili, kap dvije tabasca i zdrobljene čili papričice)-

6. Ugasimo smjesu te otvorimo paket tortilja. Tortilje koju smo malo namočili vodom moramo zagrijati ili u neprijanjajućoj tavi ili mikrovalnoj barem minutu da “opuste”.

7. Na tanjur na kojem ćemo posluživati stavimo tortilju te u sredini stavimo zelenu salatu (može narezanu ili u listu), rasporedimo smjesu (tri velike žlice otprilike), naribamo sir, dodamo narezanu rajčicu, te tortilju preklopimo s jedne i druge strane i učvrstimo s čačkalicom. Prelijemo kiselim vrhnjem, dekoriramo i voilá.

8. Dobar tek.

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti




Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop




Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike