FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Queer Halloween kuhinja

objavljeno:

30. 10. 2010.

autor:



Sutra je Halloween. Bez obzira što nam još rekli da Halloween jest – znate već priču, dan kad mrtvi ustaju iz grobova i obilaze žive i sve to – to je prije svega dan kada stradavaju nevine bundeve. I to dubenje bundeva uvijek izgleda superjednostavno i lako, a u stvarnosti ste nakon tog posla zahvalni svim svecima – živima ili mrtvima – što si niste odrezali prst ili drugi vitalni ekstremitet. Kako, dakle, izrezati bundevu tako da izgleda zastrašujuće kao što treba?

1. Kupite bundevu. Ima ih valjda 10 različitih vrsta, a vi kupite onu veliku i narančastu. Sigurno ima i neki stručan latinski naziv i sigurno bi je vaša baka zazvala po imenu, ali za sve praktične svrhe bundeva treba biti narančasta i dovoljno velika da po njoj vilenite nožem te bušite oči, nos i usta.

2. Doteglite bundevu doma, usput psujući svoju glupost i podložnost američkim trendovima, posebno nakon što vam bundeva sklizne iz ruku na pod.

3. Budite zahvalni što je bundeva još u jednom komadu.

4. Nadobudno zabijte nož u bundevu. Na posljetku, to dubenje bundeva uvijek izgleda jednostavno na filmu?

5. Šokirano ustanovite da nož ne možete pomaknuti ni milimetar.

6. Navalite s obje ruke na nož kako biste ga pomaknuli i izrezali gornji dio bundeve.

7. Pažljivo promotrite pukotinu na bundevi. Zar ne izgleda pomalo kao Frankenstein?

8. Nakon dva i pol sata psovanja, konačno ste izrezali i oči i usta. Naravno, bundeva ne izgleda nimalo nalik onim bundevama sa slika, ali što sad, bundeva je bundeva.

9. Shvatite da je bundeva prepuna… pa, bundeve, i da morate izdubiti sadržaj.

10. Sljedećih sat vremena čupajte unutrašnjost bundeve.

11. Okej, bundeva sad sliči nečem. Frankensteinska bundeva je spremna za… k vragu, toliko muke samo da bi bundeva jednu večer stajala na prozoru? Pa jeste li poludjeli? Nazovite prijatelje i saznajte da su i oni dan proveli u sličnim djelatnostima.

12. Ček, ostale su vam koštice od bundeve. Što s tim? Ček, ček… genijalno – možete sami napraviti koštice za grickanje!

13. Sjednite za komp i guglajte – aha, jednostavno je! Treba samo očistiti koštice bundeve i staviti ih u pećnicu na 50 stupnjeva. To je lako.

14. Pola sata kasnije konačno ste očistili koštice. Sad već pomalo škrgućete zubima, ali što se mora nije teško, je li tako? Stavite ih u protvanj i gurnite u pećnicu na +50 stupnjeva.

15. Krenite se spremati za Halloween party.

16. Prvo – opuštanje u kadi!

17. Ma samo ćete baciti oko što ima na Minglu.

18. Kakav je to čudan miris?

19. Okej, vjerojatno niste trebali ostaviti pećnicu uključenu četiri sata. Bacate sve u smeće.

20. Uzimate bundevu i pičite na tulum.

21. Pijte puno tekućine i ponesite Andol.

Foto: Instructables.com

 


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop




Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike