Jovanović: “Imat ćemo zdravstveni odgoj u školama!”

ZeljkoJovanović

Novi ministar obrazovanja Željko Jovanović konačno je najavio koje novitete namjerava uvesti u obrazovni sustav u Hrvatskoj. Tako je njegov prijedlog da se u osnovne škole uvede informatika od 1. razreda osnovne škole, zdravstveni i građanski odgoj umjesto politike i gospodarstva i kao alternativa vjeronauku.

Ono što je obećavajuće jest izjava novog ministra kako će u roku od šest mjeseci napraviti analizu stanju u prosvjeti i onda na temelju prikupljenih podataka krenuti u reformu školstva s naglaskom na izradu nacionalnog kurikuluma.

Izradu programa zdravstvenog tj. spolnog odgoja ministar će povjeriti Agenciji za odgoj i obrazovanje uz naglasak da sadržaj mora biti baziran na znanstvenim sadržajima, a djecu bi se između ostalog poučavalo pravilnoj prehrani, prevenciji debljine, štetnosti alkoholizma i droga te štetnosti nasilja u društvu i među mladima, prenosi tportal. Ono što ostaje nejasno u ovom grubom nacrtu jest bi li se spolni odgoj ocjenjivao i da li bi postojao kao zaseban predmet.

Leave a Reply