FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kobe Bryant “lakši” za 100.000 dolara radi homofobije

objavljeno:

16. 04. 2011.
Kobe Bryant “lakši” za 100.000 dolara radi homofobije

autor:Popularni košarkaš Kobe Bryant još jednom je izgubio živce na utakmici Lakersa i Spursa te uspio zaraditi tehičku grešku koja ga je još više ražestila te je rezultira homofobnim ispadom.

Naime, Kobe je bio poprilično razljućen odlukom suca te je uz dramatično bacanje ručnika, povikao prema Berniju Adamsu: “Bernie, ti si pederčina!”

Inicident je prikazan u direktnom prijenosu na televiziji TNT zbog čega je komentator Steve Kerr izjavio kako su gledatelji “vjerojatno poželjeli da kamere budu isključene, zbog djece koja gledaju meč kod kuće”.

Bryant je ovim povodom izdao priopćenje u kojem se ispričao LGBT zajednici u SAD-u: “Ono što sam rekao ne treba shvatiti bukvalno. Moja reakcija je bila u žaru borbe. Bio sam isfrustriran zbog kazne i važnosti utakmice, ali to što sam rekao ne odražava moje osjećaje prema LGBT zajednici i nisam želio uvrijediti ikoga”, prenosi Gayecho.

Iako se ispričao, David Stern, povjerenik NBA lige nije imao razumijevanja za Bryanta te je oštro osudio njegov govor mržnje: “Iako sam potpuno svjestan da su igrači u ovom sportu vrlo emotivni, takav grozan termin koji je izrekao Bryant, neće biti toleriran” te je napomenuo da je kaznio Kobea s 100.000 dolara kazne uz obrazloženje da je “NBA posebno osjetljiva na uvredljive komentare, kojima nema mjesta na parketu, ali ni u američkom društvu”.

LGBT organizacije su pozdravile ovu kaznu i izrazili nadu da je ovakavim istupom NBA lige prenesena poruka da se govor mržnje neće tolerirati u američkom društvu.

Kad ćemo nešto slično doživjeti od hrvatskih sportskih čelnika? Po viđenom, vjerojatno nikad.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike