- Queer.hr - http://queer.hr -

Tatchell poziva na borbu protiv homofobije u nogometu

Posted By Dina J. On March 22, 2011 @ 3:59 pm In Lifestyle,Sport | No Comments

Peter Tatchell, borac za ljudska prava upozorio je Football Association (FA) da se mora više zauzeti u borbi protiv homofobije u nogometu.


Poznati aktivist bio je glavni govornik na konferenciji Leading the Way u sklopu kampanje Kick It Out koja se inače bavi promoviranjem jednakosti i različitosti u nogometu.

“Dokumenti FA su sad prilično dobri, ali svoju formalnu politiku moraju provoditi na jači i vidljiviji način bi prekrasna igra bila dobrodošla za sve gejeve, lezbijke, biseksualce i transrodne osobe”, izjavio je Tatchell na konferenciji.

Napomenuo je da bi FA trebala novčano kažnjavati igrače, menadžere i ostale zaposlenike u nogometu koji koriste anti-LGBT uvrede te da bi prijetnja novčanim kaznama i suspenzijama imala puno bolji učinak u borbi protiv homofobije.

“Teške kazne su opravdane u slučajevima ozbiljne homofobije, ali pravo rješenje je edukacija javnosti i promjena mišljenja” napomenuo je te nastavio: “FA bi trebala osugurati da svi klubovi u svoje programe, na karte, na plakate unutar i van nogometnog igrališta stave poruke protiv homofobije”.

Njegova ideja u borbi protiv homofobije na nogometnim terenima, koju je u predložio FA je da naprave video protiv homofobije u kojem bi bila jaka imena iz svijeta nogometa poput Davida Beckhama, Johna Terrya i mnogih drugih. Cilj tog videa bio bi proizvesti u gledateljima osjećaj “dobre i sretne vibre” jer će tako takav video imati ogroman i pozitivan javni utjecaj te će FA u slučaju da pristane na takav potez, po Tatchellovom mišljenju FA donijeti veliki ugled i slavu, dobiti  pažnju medija i time podići svijest u svijetu o tome da se protiv homofobije na nogometnim terenima treba boriti.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/1567/tatchell-poziva-na-borbu-protiv-homofobije-u-nogometu/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.