FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Najvažnija sporedna stvar na svijetu

objavljeno:

2. 02. 2011.
Najvažnija sporedna stvar na svijetu

autor:Hipster Dyke

Najvažnija sporedna stvar na svijetu

Jeste li se ikad zapitali kako je i zašto nastala ta ogromna ljubav prema lopti koju osjeća velika većina lezbijki? Ne samo prema sportovima s loptom, nego općenito prema sportu kao takvom? U narednih par redaka, probat ću doći do zaključka – zašto baš nogomet?

Prvo što velikoj većini lezbijki padne na pamet kad kažemo lopta, jest sport. Očigledno spadam u onu drugu grupu prljavoumnih lezbijki i iskreno ću priznati – pomislim na sise. Dvije velike, a može i male. Bilo kakve sise su dobre sise. Osim muških sisa, one mi nekako ne sjedaju dobro na želudac. No, zanemarimo te dvije krasne ženske loptice i fokusirajmo se na ono bitno – nogomet.

Moralna dilema lezbijke koja voli nogomet

Iako muškarci napominju da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, moramo priznati da nam nije svejedno kad se cijelim svijetom proširi nogometna euforija uzrokovana okupljanjem više nogometnih “repki” u borbi za prestižnu titulu najboljeg od najboljeg od najboljeg. Zanemarimo cijeli financijski aspekt tog natjecanja i groznu činjenicu da prosječan nogometaš zaradi više u godinu dana nego jedan visokoobrazovani stručnjak i jednostavno, zapitajmo se, zašto toliko suosjećamo s tim malim mrljicama na ekranu od kojih u biti nemamo nikakvu opipljivu korist osim blage uzbuđenosti u predjelu prepona i osjećaja u tijelu koji je vrlo sličan zaljubljenosti kad konačno ona veća mrljica ugura onu manju mrljicu u jednu osjetno veću mrljicu. Možda je ovaj opis previše seksualan, ali istina je. Ako smo odlučile gledati tekmu u toplini doma s curkama, logično je da u biti gledamo mrljice na zelenoj podlozi i skoro je pa nepojmljivo zašto nas to toliko dira?

Svjetsko 2010. ili kako smo navijale

Sjećam se pobožnog praćenja Svjetskog prvenstva u ljeto 2010. godine u lezbijskom svijetu. Analizirali su se potezi, raspravljalo se čak i o tome koji nam je nogometaš najzgodniji (Torres!!!) i najbitnije od svega – tko će ih dominirati kao ultimativni glavni mačor u nogometnom svijetu. Kako otprilike izgleda lezbijsko gledanje nogometa? Možete si zamisliti – sigurno ste barem jednom prisustvovali tom prekrasnom kulturološkom okupljanju pod isprikom gledanja nogometa, a budimo realni, koristimo nogometne tekme da se napijemo kao svinje i psujemo suca te možda i porazbijamo nešto pod isprikom bijesa i tuge jer “naši” gube. Muško gledanje nogometa i lezbijsko gledanje nogometa ima puno sličnosti. Pivo, grickalice, psovke kojih se ne bi posramio ni profesionalni, čak i za taj svijet “prosti”, kočijaš, te idoliziranje tih prokletih mrljica na ekranu. Naravno, prosječnu hrvatsku lezbijku grozno smeta nepravda. Ne ona nepravda koja je od životne važnosti, nego nepravda na nogometnom terenu. “Kako to taj mutavi, prokleti je*eni izrod od (umetnite neku jako zanimljivu jezičnu konstrukciju s ciljem maksimalne uvrede) nazovi-sudac nije vidio da je to bilo za crveni?! Kupi si je*ene oči! (hrpetina psovki, puno sličnijih životinjskom glasanju nego jednoj finoj dami i sram me napisati ih iz tog razloga).” Kad “naši” pobijede, imamo izgovor za pit’, a ako izgube, pa nisu bez veze u narodu rekli da se tuga utapa u alkoholu (iako je kurva naučila plivati pa moramo još više piti).

 

Lezbijke nogometašice – sa skrivenim i s neskrivenim namjerama

A što je s onim lezbijkama koje vole nogomet – igrati? Jest da je sport odličan način da se lezbijka malo ispuše, ali cure, ako već igram nogomet, znate li zašto ga igram sa ovako prljavim umom? (Dramatična tišina.) Nije li ništa divnije nego gledati sve te poskakujuće sisice ispod bijele napete majice koja postaje sve prozirnija kako lezbijsko nogometno druženje traje? A tek faulovi. Oh, svetci i petci, kako li je fauliranje u nogometu zabavno ako igrate sa još žena. Primanje za prednjicu, stražnjicu, sise – sve je to dio igre. Možete se isprepipati životinjski i valjati po travnjaku – i to sve pod isprikom “igramo nogomet”. Cura vam ne može prigovoriti za nešto što se dogodi za vrijeme igre, naročito ako je u vašem timu. Što će reći, morali ste – radi ekipe, radi pobjede (a svaka lezbijka cijeni pobjedu u sportu kao dokaz dominacije nad drugim ne-pobjedničkim lezbijkama). A kako je tek zabavno igrati u timu protiv bivše djevojke koja vam je istrgnula srce i bacila vukovima? Naplatit ćete barem jedan mikroskopski dio svega što vam je napravila – neka ju boli. I sve je korektno i pod isprikom malo kompetitivnije nogometne igre. Djevojke, nogomet nam može spasiti život, i ozbiljna sam kad vam to kažem.

Naravno, postoje i fanatkinje među nama koje to ne koriste da bi se malo seksualno ispuhale nego ga jednostavno vole igrati radi samog šarma igre. A igra ima puno prednosti, uostalom kao i svaka fizička aktivnost. Ako upitamo zašto lezbijke vole igrati nogomet – objašnjenja nema. Ima nešto posebno u tom osjećaju kada se družite s curkama na nogometnom terenu, djelujete kao jedna složna cjelina na ratnom polju, jer teren jest ratno polje, budimo realni. Tako je postojao ženski lezbijski nogometni tim koji se nalazio otprilike jednom tjedno, obično u nedjelju i cure su se nalazile kako bi jednostavno igrale nogomet. Nogomet je odličan ventil za sav višak energije – što pozitivne, što negativne – koja se nakuplja tokom napornog radnog ili neradnog tjedna. Uvijek naravno možete uzeti loptu, stati ispred zida i šutati u zid satima s mozgom kojega ste ponosno poslali na pašu. A isključivanje mozga na takav način zbilja ponekad dobro dođe.

 

Završna oda nogometu, sjaju života mog

Volim nogomet, volim sve što on predstavlja. Volim osjećaj najgoreg muskulfibera koji nastupi nakon što sam par minuta trčkarala za loptom. Volim osjećaj pobjede i volim osjetiti ponos kad “moj” tim pobijedi “njihov” tim. U nogometu zbilja nema puno razlike tko je lezba, peder ili strejt, svi ga gledamo, svi uživamo u njemu. Završiti ću s prigodnom prilagodbom popularne pjesme o nogometu: “I sve je super/ I sve je za pet/ Kad si lezba i voliš nogomet/ Pijana i agresivna/ Ja sam dušo predivna.” Također želim zahvaliti Heleni Janečić koja je posebno za ovu kolumnu nacrtala crtež kojeg vidite gore. Hvala ti Helena i kad ćemo na nogač?


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike