FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

XMAS medalje za nas!

objavljeno:

8. 12. 2010.

autor:XMAS Tournament – vikend sporta, druženja i partija u Frankfurtu


Božićni turnir

3.-5. prosinca ove godine, u posebnom slavljeničkom raspoloženju, održan je i 22. XMAS Turnier u Frankfurtu. Badminton, košarka, kuglanje, radionica salse, fitness, plivanje, stolni tenis, tenis i odbojka natjecateljske su discipline u kojima se okušalo preko tisuću sudionika turnira.
Turnir je započeo u petak popodne kada su se sudionici okupili u baru Pulse na registracijama i neformalnom druženju. Sve natjecateljske aktivnosti odvijale su subotu od jutarnjih sati. Nakon dana punog sporta svi sudionici ali i ostali Frankfurćani okupili su se na velikom Jingle Bells partiju u Union Halle. Uz prigodni program na glavnom floor-u i na lady’s floor-u zabava je trajala do ranih jutarnjih sati. Nedjeljni brunch u Depot 1899 prilika je da uz bogatu trpezu sudionici izmijene svoja iskustva, čestitaju si blagdane te se pozdrave do iduće godine.

25 godina FVVa

Davne 1985. godine osnovan je Frankfurter Volleyball Verein, ili FVV kako ga svi poznaju, kako bi gay muškarci mogli igrati odbojku u afirmativnoj atmosferi. Danas klub slavi svoju 25. godišnjicu te nudi tridesetak različitih sportova za LGBT populaciju i sve prijateljski raspoložene, te s više od 700 članova spada među najveće klubove u Evropi.
Zajedno s godinu dana starijim Artemis-om, sportskim klubom za lezbijke, FVV svaki prvi vikend u prosincu organizira XMAS Turnier.

Outreach program za istočnu Evropu

Zadnjih par godina s svojim Outreach Eastern Europe programom FVV se usmjerio na širenje ideje o LGBT sportu na istočnu evropu gdje se mnoga takva sportska udruženja još uvijek bore s diskriminacijom i netolerancijom. Zahvaljujući prikupljenim donacijama već par sezona za redom i naši sportaši sudjeluju na turniru u Frankfurtu. Ove godine Outreach je potpomogao dolazak četiri sportaša iz Hrvatske.

5 medalja za qSPORT

Među 165 plivača iz 40 klubova na 25 metarskom bazenu u Frankfurtu nastupilo je i troje članova qSPORTa. U svojim dobnim skupinama naši plivači i plivačice osvojili su sljedeće medalje: Đesi dva srebra na 50 slobodno i  na 100 slobodno, Željko srebro na 200 slobodno i bronzu na 100 prsno a Tonči, dolje potpisan, broncu na 100 leđno. POGLEDAJTE GALERIJU OVDJE: {japopup type=”ajax” content=”http://queer.hr/uploads/galerija/XmasQsport/” width=”830″ height=”590″}Xmas Qsport{/japopup}

Bilo je tu i diskvalifikacija. Turnir se odvija pod normama FINAe za veteranska natjecanja. Naravno, Nijemci ih se strogo pridržavaju. Đesi bi imala još dva zlata da nije jednom promašila zid pri okretu te plivala s dva kostima što je zabranjeno. Zbog strogih pravila plivačke federacije koja ne dozvoljavaju štafete sastavljene od članova različitih klubova bez posebnog odobrenja niti štafeti 8×25 koju je qSPORT u zadnji tren oformio zajedno s članovima bečkog Kraulquappen-a nije dodijeljena medalja za osvojeno treće mjesto.
Ipak, i bez Đesinih zlata te bronci iz štafete qSPORT je više nego ponosan na 5 osvojenih medalja, a plivači su stekli nova iskustva i poznanstva te se dobro zabavili.
Program na bazenu bio je obogaćen demonstracijom muškog sinkroniziranog plivanja a na kraju turnira organizirana je neformalna i šaljiva štafeta za sve sudionike.
Osim plivača, zabavio se i Filip koji se usprkos neredovitom treniranju okušao u badmintonu.

Poziv

Bogat sportski i zabavni program ovog turnira te Outreach program koji dovodi u Frankfurt sve one koji nisu u prilici sami to napraviti poziv su svim sportašima u regiji da nam se priključe iduće godine.

Ekipa iz qSPORTa vas poziva da ime se pridružite te se s njima rekreirajte ili sudjelujte na turnirima, a možete im se javiti na: [email protected]


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike