FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Vatikan reagirao na izjavu UN-a

objavljeno:

24. 03. 2011.
Vatikan reagirao na izjavu UN-a

Osobe koje kritiziraju gej seksualne odnose zbog religijskih i moralnih razloga su opetovano izložene napadu zbog svojih uvjerenja; izjavio je vatikanski diplomat i nadbiskup Silvano Tomasi Vijeću za ljudska prava UN-a u utorak. Tomasi je rekao kako rimokatolička Crkva duboko vjeruje kako je ljudska seksualnost dar rezerviran za vjenčane heteroseksualne parove, ali oni koji ih prakticiraju trenutno bivaju suočeni s „uznemirujućim trendom“.

Ovo je samo nastavak napada rimokatoličke Crkve posljednjih godina na vlade koje donose zakone po pitanju jednakosti za LGBT osobe, a povod joj je bila nova izjava UN-a koju je potpisalo 85 zemalja u kojoj se poziva na kraj nasilja, sudskog procesuiranja i kršenja ljudskih prava LGBT osoba.

Iako je osudio nasilje prema seksualnim i rodnim manjinama, Tomasi je izrazio želju da sve zemlje reguliraju devijantne seksualne prakse napominjući kako u svijetu postoji konsenzus u svim društvima po pitanju ponašanja koje trebaju biti zabranjene zakonom. Neočekivano je u tom kontekstu spomenuo pedofiliju kao primjer.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike