FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

1.,3.,5., ili 7. Možda će biti dovoljno. Poliamorija?

objavljeno:

14. 12. 2011.
1.,3.,5., ili 7. Možda će biti dovoljno. Poliamorija?

Hiperinflacija emocija: Prodaja ega

1.,3.,5., ili 7. Možda će biti dovoljno. Poliamorija?

Čudno je kako mozak i tijelo u panici reagiraju. Žele se spasiti. Uglavnom.
Žele nadomjestiti sve ono što nisu dobili u nečemu gdje su to trebali dobiti. Na primjer- u vezi. Pa nekada ishitreno traže to drugo biće, tijelo. Kontekst?

Zanimljivo je i kako cijelo vrijeme postoje izlazi: mentalni, teorijski ili samo idejni a ne pokušavamo ih odabrati.Iz tko zna kojih razloga, ali ipak.

Na primjer: valjalo bi probati ne biti monogaman tj. probati za svaki drugi dan organizirati si drugi dejt. O.k. taj dejt može “sadržajno”biti obojan s istim pitanjima, s istim potrebama, ali s Drugim osobama. Zašto? U najmanju ruku – da smanjimo mogućnost projekcije (SVEGA ŽELJENOG) na jednu osobu samim tim – silnog tereta koji nužno prebacujemo na Drugog, voljenog, dragog, bitnog. Zbog toga da probamo prepoznati ono nešto -”jedno ali vrijedno”- u svakoj Drugoj osobi. Zbog hipija. Zbog te kulture. Zbog revivala iste. Ne znam. Na primjer.

Ali da, ako konsenzualno odlučiš/ite biti s više osoba – te se pritom ne natječete nego uživate- (to izgovorite ili ne, ali se onda dobro prikrivate) mislim da stvar može više nego dugoročno pogodovati osobno zakržljalom karakteru, ustajalim i usmrđenim željama, žudnjama kao i promjeni društvene (moralne) svijesti o grešnosti; ne znam (seksa, tijela i inih pizdarija). Dugoročno, a i kratkoročno. Barem za orgazam/a.

Poliamorija je možda rješenje.Ono quasi teorijsko: intelektualno. U slobodnom prijevodu višeljublje – je naime noviji termin koji pokušava pravdati nevjernost i, grubo rečeno, raskalašeni život bračnih partnera u monogamnim zajednicama koje to ne dozvoljavaju bračnim i vjerskim normama i moralnim pravilima. Poliamoriju nisu preuzeli oni koji su “single”. Ona je u suvremenim zajednicama osigurana kao pretpostavka SoloSingle lifestylea. Međutim, ne dajmo se zavarati. Poliamorija je idealno stanje za “povišeni” libido. Ona je jedino rješenje ili stvarni odgovor na ovu medijsku inscenaciju seksigradovske stvarnosti. Poliamorija je produžena ruka kapitalističkog viđenja sreće: kupi, potroši, baci pa OPET.

Ona u svojoj suštini čak i dopušta natruhe ljubavne iluzije. Na primjer: svima onima s kojima se upražnjavate možete reći da ste u vezi s njima. Možete im obećati precizno vrijeme sutrašnjeg susreta. Možete ih upoznati s određenim krugovima vaših prijatelja ili još bolje poznanika. I nekada ih možete pozvati kod VAS, da prespavaju. Možete im dati kopirani (jedan par) ključeva vašeg stana.

Poliamorija tako izgleda vrlo fer. A vi u njoj normalno.
Ako baš želite. Ja još razmišljam.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike