FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Šaka puna ekologije

objavljeno:

14. 12. 2011.
Šaka puna ekologije

Velesajam je kulture ozbiljno zagrizao i u ekologiju. Nadolazećih dana, točnije od petka do nedjelje, u sklopu svog osmog izdanja ponudit će biciklističke prezentacije, DIY radionice i jednu ekološko-plesnu predstavu.

Sve počinje u petak u 15h kada se održava prezentacija „Zašto bicikl i biciklistički bon-ton“ i predavanje „Klimatske promjene i bicikl“ u MM centru. Riječ je o prezentaciji koja će prikazati prednosti bicikliranja odgovoriti na pitanja zašto koristiti bicikl kao prijevozno sredstvo, podsjetiti na ljubav prema pedaliranju koja je svima usađena od ranog djetinjstva, pojasniti kako, vozeći bicikl, podići kvalitetu života te prikazati kako je bicikl zahvalniji odabir u odnosu na automobil za vožnju gradom kao što je Zagreb. Drugi dio predavanja obuhvatit će što sve moramo znati kako bi mogli poštivati ostale sudionike u prometu i biti primjer ostalima. Također će biti riječi kako se zaštiti od potencijalnih opasnih situacija.

Biciklizam će biti jedna od glavnih tema i u subotu kada se od 14 sati održava predavanje o nastanku i razvoju Biciklopopravljaonice Zelene akcije od 2009. do danas ali i preporuka za pokretanje sličnih inicijativa u drugim zajednicama. Zaljubljenici u dva kotača nikako ne bi smjeli propustiti ni prezentacije o djelovanju kroz društvene mreže te „Zimski bicikl“ za sve one koji nisu sigurni kako svog ljubimca pripremiti za vožnju u hladnija doba. Kažu, ljetni i zimski bicikli su poprilično različiti blizanci.

Nafta na Velesajmu kulture

U koprodukciji festivala Perforacije i riječke udruge Drugo more, 19. prosinca u 20h u velikoj dvorani &TD-a održat će se i izvedba ‘Nafte’, jedne od upečatljivijih predstava na ovogodišnjim Perforacijama autora Ane Catarine Vieire te Angela Madureirea iz Brazila. Temeljena na povijesnim referencama, poput već pomalo zaboravljene priče o riječkoj rafineriji, bavi se temama ekologije i tehnologije putem najpopularnije svjetske ekonomske teme – nafte. Ova će koprodukcija povezati iskusne brazilske umjetnike sa skupinom pet suvremenih plesača iz Rijeke.

+ pronađite idealan FISTT božićni poklon!

U sklopu Velesajma održava se i peti FAF – Fistt art fest, festival kreativnosti i DIY kulture koji će i ove godine predstaviti originalne i zanimljive kreativce iz čitave zemlje u predbožićnom vikendu, za vrijeme kojeg se možete riješiti i božićne kupovine bez stresa i strke za što će biti zaslužan Art container – sajam rukotvorina.

Svoje fistice možete upotrijebiti i na nekim od radionica. Tako se u subotu u 14h održava ona recikliranog papira a potom u 17 sati za sve fairyse izrada vilinih krila! Nedjelja je posvećena izradi prirodnih svijeća i uljnih lampica u 14h i loptica sijačica u 16h. Ljubitelji bubnjanja mogu se pridružiti bubnjarskom krugu.

Više o Velesajmu kulture doznajte i na službenim stranicama.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike