FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Eskalacija homofobije na Katovom pogrebu

objavljeno:

31. 01. 2011.

autor:Ispad anglikanskog svećenika Thomasa Musoke na ispraćaju nedavno ubijenog LGBT aktivista Davida Katoa(LinkLink), šokirao je njegovu obitelj te preko 300 prisutnih LGBT aktivista, simpatizera i stranih diplomata.


Za vrijeme dok je biskup Christopher Senyonjo, inače Katov prijatelj, održavao govor, Musoke je uzeo mikrofon i počeo svoju anti-LGBT propovijed riječima: “Morate se pokajati. Čak i životinje znaju razliku između muškog i ženskog.” Nije reagirao na negodovanje ožalošćenih od kojih su mnogi nosili majice s Katovim likom te nastavio: “Svijet je poludio. Ljudi se okreću protiv biblije. Trebali bi joj se vratiti, napustiti to što rade. Ne smijete se diviti grešniku.”

U momentu dok je uzvikivao da je to u suprotnosti s Bogom, LGBT aktivisti popeli su se na propovjedaonicu i oteli mu mikrofon te je jedna od aktivistkinja uzviknula: “Tko si ti da drugima sudiš? Nismo ovdje da bismo se svađali, niti si ti kompetentan da nam sudiš. Tko smo mi da sudimo Katou, kad je on već otišao Bogu, svom tvorcu?”

Mještani su odbili da sahrane tijelo, ali su Katovi prijatelji odnijeli lijes i sahranili ga kako zaslužuje -  dostojanstveno.

Policija smatra da je Kato žrtva neuspješne pljačke, iako su njegovi suradnici napomenuli da je dobivao dnevne prijetnje od kad su ugandske novine Rolling Stone javno pozvale na linč LGBT osoba. Hilary Clinton uputila je javni apel ugandskim vlastima da se slučaju pristupi ozbiljno.

alt


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike