FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Nova američka napast

objavljeno:

4. 09. 2010.

autor:Sarah Palin napala je gay novinara.

 

Bivša guvernerka Aljaske kreće u trku za predsjedničko mjesto. Nikome nije jasno kako sakuplja podršku koju ima, ali Palin je sveprisutna i prilično agresivna.


Advocate.com optužio je Sarah Palin da u rukavicama vrijeđa njihova autora, novinara Michaela Josepha Grossa, čovjeka koji je napisao članak o njoj u Vanity Fairu i koji je inače gay. Republikanska političarka nije ga prozvala po imenu, ali se osvrnula na njegov članak u Vanity Fairu – a članak je inače priča dana u SAD-u jer je Gross napravio nimalo laskav portret aljaskanske Republikanke – i upotrijebila riječi koje su nimalo laskave, a i granično uvredljive. Naime, Palin je Grossov članak nazvala “glasinama”, a njega “impotentnim”, “mlohavim” i “bezmudim” – sve su to – upozoravaju u Advocateu – pridjevi koji su dugo korišteni kao sinonimi za homoseksualnost.

“Nisam čitala cijeli članak jer poznajem te autore, oni su impotentni i mlohavi i bezmudi, i oi ne prestaju, oni su anonimni, njihovi su izvori anonimni, i impotentni, mlohavi, bezmudi reporteri uzimaju anonimne izvore i citiraju ih kao činjenice”, kaže Palin.

“Užasno mi je jer je posve jasno kakvo je stanje žutog novinarstva danas: oni će anonimne izvore uzeti kao činjenicu. Pa kada je priča posebno ispunjena takvim izvorima, a mi znamo da su lažni, nećemo je čitati.”

Gross je članak branio na MSNBC-jevom jutarnjem showu Morning Joe, govoreći da su njegovi izvori anonimni jer se “strašno boje osvete”.

“Postoji čitav niz ljudi iz njene prošlosti i njenog života koje je ona toliko strašno zlostavljala da se sada boje osvete”, kazao je Gross. “Vidjeli su i ranije njenu osvetu prema ljudima, oni su slomljeni, uništeni, uplašeni da ne žele preuzeti rizik izlaska u javnost.”

Foto: Advocate.com

SARAH PALIN MICHAEL JOSEPH GROSS X390


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike